Pages

Bila dah comel baru sayang..kalau tak buang!Pastu hilang!

Assalamualaikum...

Tajuk marah..yep memang marah walaupun aku scheduled kan entry ni..nanti banyak sangat entry satu hari orang muak pulak nak bace kan?eh kau ade reader ke lara hoii! hashtag sentap!

Ok ada lah beberapa hari yang lepas aku membebel kat twitter pasal Stray Cat baru yang dibuang muncul di hadapan kedai kan?Kawan aku namakan dia Si Tottt (nama diberi tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang mati..Tott singkatan kepada ketot..sebab ekor die pendek)...sangat comel dan sihat.Ye,dan aku tak tahu kenapa ada orang yang membuang beliau. Aku yakin Si Tott kena buang sebab bulu dia cantik,takdek kurap,telinga bersih,paws dia warna pink,pastu die sangat manja..Dia boleh gesel tangan korang dengan berkali2 gelekan kepala nya...faham tak apa yang aku mengarutkan ni?Tak faham cer imagine sendirik la ye... =P

Kat bawah ini antara gambar-gambar yang sempat aku abadikan dalam Hanphone..Sifat Tott,dia akan tegak macam tugu kalau tengok sesuatu tu..takkan bergerak langsung..die suka duduk dekat langsir dalam kedai..sebab beralun2 kan kena kipas..oh gile rindu!Aku tak tahu sekarang ni  kat mana Toot Tott..Aku harap dia dalam keadaan baik..Kalau ada yang ambil baguslah Alhamdulillah...Aku pasti ada yang akan menjaganya dengan baik..Kalau dia pergi berjalan-jalan harap dia dapat makan dan minum yang sepatutnya...Begitulah nasib kitten akhirnya..Dibuang kalau taksuka..Diambil time comel dan sayang.Kalau lah aku berkemampuan untuk terus menjaga dan hantar mereka semua spayed/neuter akan ku usahakan...InsyaAllah...

macam tugu kan?Entah apa yg asyik sangat di lihatnya entah..padahal takde ape pon..tu meja untuk printing je..ada printer je..

Penat jadi tugu ubah kedudukan tuuu

time ni langsir bergerak2..khusyuk sungguh beliau..

bermain dengan langsirr

gigit hidung kang!

weeeee..kacaknya kamuuuu...

bulatkan perut beliau?

Aucakkkkk!Ba ba cakkkk....#motip? #rindu


Jaga diri baik-baik sayang...Jangan main kat jalan..jangan main hujan..jangan minum air kotor.. #JANGAN!Pergi lagi stray cat yang ku berikan makan dan minum serta tempat tnggal di hadapan kedai..takpelahh..

Bebelan : Aku tengok manjang ada budak yang update kat status FB nak kucing..nak kucing..nak kucing...nak je cakap, kat sekeliling kau tu takde ke stray cat yang perlukan perhatian?MUSTAHIL sangat!!sebab sekarang ni populasi kitten yang dibuang sangat banyak dan kesedaran untuk spayed/neuter masih tidak diambil berat oleh ramai orang..Kalau nak sangat tp malas nak mencari & nak duduk depan laptop,PC or Smartphone, pergi dekat FB KTAJ ONLINE. Kat situ berlambak kucing2 yang dah besar pun ade..Tapi jangan pilih bulu la..Nak yang cantik je..yang tak cantik tu kalau jaga elok2 kacak gak..lawa gak..hah kan dah marah ni...#emo

Ok dah meleret....sekiannn.. =)

~Lara 16/12/12~

5 comments:

Sharz said...

tottt comel la...kite pon ade jugak kucing cam tott..ekor kontot panggil ontott.. :p

mungkin tott jenis yang berpindah randah dari umah ke rumah agaknye..

semoga tott baik2 saje.. :)

meowwmania said...

mmg comel si Tot tu...smoga dia sntiasa sihat dan selamat

Lara sushi said...

sharz : hehe cam comel je..ontotttt..kui2..tu la,harap dia dalam keadaan sihat...

Meowwmania : thanks MM..aamiinnn...mudah mudahan

Aujinz said...

comelnya dia... geram..

saya pun selalu meroyan nak kucing, cuma masalahnya, rumah sekarang takleh bela kucing... kena tunggu rumah satu lagi siap, Insya Allah... nak cari kucing stays jer.. XD

Lara sushi said...

kan kan..awak,awak kena jadikan balkoni awak macam kawad atm tu..hahha..cam saye..

nanti kalau umah awak dh siap,dah adopted kitten somel nanti buat entry yep..kikiki..

There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review