Pages

Hantu Durian..!

Beb...nk dengau cite pasal hantu duyan a.k.a durian?hehehe...adakah ianya seperti :



atau adakah hantu macam ni :



bukan....? okeh ataupon macam ni... ?



Tidak2...bukan sama sekali..hantu duyan tu adalah budak kt bawah ni... =))



heheheheheh...siyesss...aku adalah hantu duyan...baru2 ni aku pergi makan durian kt Kota Damansara...Ada lah stall2 yg kat tepi2 jalan tu kan...siap buffet lagik..amik la dulu kekunun nye 2 biji..tengah2 syok makan tu bangla tu pegi tambah lagi 2 biji..total 4 biji duyan...!!Gilak kan?korang tak rase aku yang tamak or bangla tu yg melampau?hahahah..mentang2 la aku ala2 ayu time tu die boleh nak 'usha' aku menggunakan buah duyan!muahahhahahha....kt bawh ni korang layan kan ajelah gambar nye ye?duyan nye dh abess.! =P





p/s : 4 biji tersebut bukan aku makan la2 tu jugak tau!aku siap tapau balik menggunakan 2 bungkus polistren...hahah!

Apa Maksud bahagia?

Entri kali ni aku macam nak jadi seorang yg beremosi sikit...boleh eh?Sampai ke hari ni..aku selalu berfikir..ape tu bahagia eh?kenapa aku cakap aku x penah rase apa itu bahagia..oh ye..penah skali...tu pon aku rase bila aku dan family ku tersayang duduk makan semeja buah durian...adik2 aku turut serta..saat tu aku rase bahagia sampai nak menangis..serious!aku puas dan bahagia bila aku duduk bersama dengan semua ahli keluarga dalam satu2 masa..tapi bahagia dalam situasi yg melibatkan orang lain...penah ke aku bahagia?penting ke kebahagiaan utk diri kita?apa perlunya pula pengorbanan selepas itu?

Aku bahagia bila aku dapat membahagiakan kedua orang tua dan adik beradik ku..itu kebahagiaan utk aku..bagi orang lain aku tak tahu..tapi sebenar2nya bahagia itu adalah mcm kat bawah ni...ilham dari i luv islam :

Secara mudah kebahagiaan itu ialah memiliki hati yang tenang dalam menghadapi apa jua ujian dalam kehidupan. Inilah erti bahagia yang sebenar selaras petunjuk Allah di dalam Al Quran. Firman Allah:

"Ketahuilah dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang." (Surah Al-Ra'du 28)

Rasulullah S.A.W. juga telah bersabda:

"Bahawasanya di dalam tubuh badan manusia ada seketul daging. Apabila ia baik, baik pulalah seluruh badan, tetapi apabila ia rosak maka rosak pulalah seluruh badan. Ingatlah ia adalah hati." (Hadis riwayat Bukhari Muslim)

adakah kebahagiaan adalah macam ni?



Atau adakah dengan buat macam ni?



Hahahahahha...macam2 kan?aku pon xtau sebenarnya korang nye definisi bahagia tu macam mana...bagi aku subjektif..asalkan aku buat orang keliling senang dengan adanya aku ok lah kan?aku suke bila family aku suke...
Entri lepas ni aku cube nak share ngan korang tantang pengorbanan lak...perlu ke?

ape pon thanks korang sbb sudi baca luahan hati yg ntah ape2 ni...kurang sikit beban akibat 'PENDAM' segalanya di sudut hati..peace!!


cerita baby lagi.. =))

Tunggu timing nak terkam..huhu

Ni time die beradu tepi tingkap..grrr

Ni time die tido dalam keadaan duduk..muahahahah...sengal!

Hey Dude!!Happy New Year!Gile kan aku lambat wish kt korang?huhuhu...busy sesangat dehh..aku pon xtau apa yg aku busy kan kekadang...sobbss..

Meh aku cerita pasal baby dior aku.. (psst kekadang aku panggil baby chomel jerk)..La ni aku rase die sangat lah nakal...lepas makan bila perut dah kenyang hati dia sudah gumbira...die akan jadi sangat ganas...suka lompat sana sini pastu mencakar..paling tidak bila dia tengok rambut ku yg panjang ala2 Fazura ni (konon!) die akan terkam jugak..xtau la kenapa...grrrrrrrr (marah ni)..
Aku tak tahu kenapa tingkah lakunya tidak seperti cocot (in heaven now)..even die baby adalah kucing 'tino'..patutnye die lebih la rase santun nye..tapi tidak sama sekali...huhuhu...rase macam nak ikat jerk die dalam cage...bia rase cam zalim skit...betul...die nakal sangat...rasenye kalo lah aku boleh snap pic belakang badan aku ni mesti korang x caye die dah menzalimi aku...sobsss..

ape pon,aku sayang sangat kat die...lepas aku sayang Allah,agama,family dan diri aku,boleh katekan aku lepas tu aku menyayangi baby...die lah teman marah,teman sedih dan teman meroyan aku bila aku tak perlukan sesape pon dalam dunia ni lagi....

~peace!~

Sambil2 nak shopping perfume?jom klik wangian . Takkan rugi punyee... =))

There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review