Pages

My Baby a.k.a chomel

Hey Dude!Jumpa lagi...hehehe...aku excited ni..nak story pasal my baby...entry lepas kan kok telah di beritahu??hehehhe...
.
ni la my baby a.k.a chomel

Aku ambil baby pada 04 Dec 2011 kat Kampung Malaysia Tambahan,Sg Besi. Terima kasih kepada En Haiqhal and isteri..mula2 dalam petfinder.com aku choose kitten lain..bila sampai kat rumah mereka aku terus fall in love (cehhh...) dengan baby ni..terus aku pilih dia dan terpaksa (bukan kehendak kerana ketidakmampuan aku untuk menjaga adik beradiknya yang lain) memisahkannya dengan adik beradiknya..


Dalam kereta sangat bising sebab baby ni adalah kucing betine. Tapi dia sangat aktif...la ni dia dah sangat kuat makan..aku terhibur dengan keletahnya...semuanya sebab aku perlukan pengganti cocot( in heaven now)..

Namun sekarang ni aku nak tanya kat korang satu soalan..Patut ke or tak patut Baby 'neutered'?sebab nowadays kerap benar aku melihat kezaliman kucing-kucing jalanan ni..dan sebab lain aku takut kalau baby ada anak2 nanti aku tak mampu nak bela. Bila aku bagi pada orang lain, boleh ke dia menjaga anak-anaknya yang lain sepertimana aku menjaga baby?seperti kita maklum (wahhhhh gituuuuu..) kucing akan beranak dengan banyak dalam satu-satu masa..plss....Patut or Tidak??




Kurus punya pasal..

Hey Dude!Entri kali ni aku nak cerita pasal kurus..waaaaaa kurus okehhh...(even aku bukan lah size big mom or Giant lagikk kannn..)

Dari 'London Pengurusan Berat Badan' sehinggalah ke minuman 'Hidup Daun', 'SD11', teh orang kampung sehinggalah macam2 minuman untuk kuruskan badan aku minum..hanya semata-mata nak dapatkan balik berat badan aku 49kg to 52 kg dengan ketinggian 159cm..(comey x aku??) hehehe...itu dulu..tapi sekarang ni aku rase sedihhh..even aku bkanlah kategori debab melampau..(cehh...ada hati lagi masuk lif tekan sendiri tu..)tu sume gara2...........(g perenggan yg bawah k...iklan jap..)





Last week aku bukak beg yang aku simpan dalm bilik stor...Baju BB T..waktu zaman pinggang kerengga saloma ok..hehe...aku pakai and try fit balik tau ape yang jadi?terjadi lah isu buah pear yang agak ketara...huhuhuhu...

Tak boleh jadi ni..dengan langkah drastik aku terus skip bfast,skip lunch and aku hanya sentuh nasi waktu makan petang..itu pun sebab aku nak cover perut yang sangat lah ketara laparnya...last2 korang tau apa yang jadi?sobbsss...aku pengsan kat ofis and kesian tanganku lebam..sangat ketara...

Akhirnya aku nekad hanya mendisiplinkan diri aku dan cuba menghalang makanan ringan dari masuk dalam perutku dan amalkan makanan diet yang telah membelanjakan beribu2 duit aku..sobbss(seksaaaaaaa gile!) Now, aku rase I'll be ok..(waahhh!)hehehhe...nanti aku bagitahu pencapaian aku ye kawan2..doa2kan lah aku...

orait time to balik jumpe my cuttest kitten..sian die sesekor kat umah..entri selepas ni aku share cite pasal my baby pulak ok...seee yaa...!mmuahhh...

Kitten vs cocot


Hey dude!Jumpa lagi...sorry dah lama tak update..sibuk sangat siapkan dateline untuk novel terbaru..'my first baby' come out dah..the next generation will be ready soon..hari ni aku taknak cerita sangat personal life aku cuma nak share ngan korang yg lately aku asyik teringat dan termimpikan cocot..aku cit cat dengan someone yang aku kenali di laman sesawang yang ada iklan kan tentang pet like kitten,rabbit and dog..he was informed(or maybe aku terasa dia memberikan lebih kepada nasihat) supaya aku tak perlu give up bila aku kehilangan kucing..sebab dia kata kemungkina kucing tu lost just for a few months..dia cakap dia lost kucing yang dia pet almost 1 years something..pernah hilang sampai 6 months baru jumpa..Should I??

I'm just thinking that cocot was died even it's hurt to say that..huhu..but i hope weekend ni aku boleh dapat a new one..dah make appoinment dengan someone kat Sg Besi..excited and cannot wait to see him!lalala..

oklah dude...nanti bila aku dapat kitten baru tu aku uploas pic kat sini and FB ya?heheheh....see dehh.. =))

Demam teruk and kedai baru

Hai you all's! sorry dah lame tak update my cuttiest ni..i'm having a bad fever and my voice gone!sobss..almost 1 week aku kena berperang dengan tekak setiap kali nak makan dan minum..sangat perit..tak tahulah kenapa kali ni sakit tekak ku menjadi2..aku rase aku tak cukup rest kot..tapi tido ku menjadi2 je..entahlah..aku harap aku cepat sembuh supaya aku boleh launch kedai baru ku tak lama lagi..huhu

oh bercakap berkenaan kedai baru,aku sangat2 berpuas hati even dalam keadaan demam yang teruk macam ni aku boleh selesaikan persiapan untuk kedai baru tu on time..tinggal untuk masuk barang2 je lagi..bila dah siap launching nanti akan ku update dalam fb details nye k..moh le datang utk sapot... =))

oklah babe...aku perlu selesaikan beberapa tugas lagi sebelum aku bercuti lame kat ofis nanti..nanti kita jumpa lagi ok..see ya..

http://youtu.be/DmDZ2_w_aXY

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Hola geng.. =)) hari ni hari ke 25 kita berpuasa kan?pejam celik pejam celik dah nak berakhir ramadhan tahun ni..masih sempat kah kita bertemu lagi ramadhan tahun depan?insyaAllah...

Apa pun di sini, aku nak minta ampun dan minta maaf pada semua yang mengenali diri ini,yang berkawan,yang pernah berkawan,yang pernah bercinta,yang pernah sayang dan ada juga yang pernah membenci diri ini...dari hujung rambut sampai ke hujung kaki aku nak minta halal terkasar bahsa,terkurang ajar,terguris perasaan..aku juga insan yang sangat lemah..harapan moga syawal kali ini akan mendatangkan kegembiraan yang tiada bandingan nya kepada kita semua..kepada pembaca @ reader yang baru berjinak2 untuk membaca hasil nukilan hati ku yang tidak seberapa,yang tinggalkan komen dalam FB,dalam blog..terima kasih semua...sayang korang semua!(agak2 cam skema tak entri ku kali ini)hihihi...peace yo!

InsyaAllah jika ada rumah terbuka yang menghantar jemputan tu aku akan penuhi jika tiada aral melintang okeh..kirim2 kan la gambar2 yang menarik and kisah menarik utk berkongsi dalam FB..yang bawak kereta untuk balik ke kampung tu berhati2 lah ye..selamat pulang dan selamat balik ke rumah seperti biasa.biar lambat asalkan selamat okeh.. =))

oklah untuk tu je lah entri ku kali ini...esok2 kite tukau version pulak ye? =) orait?see ya...


arial radio kereta kena curik..!



morning alls..

arial(macam tu eja dalam BM eh?) kereta ku kena curik!sobss..padanlah pagi semalam bunyi radio mcam ada angin2 aje..mula2 aku tak pasan lagi..petang semalam baru aku pasan arial gedobok dh hilang..dunno where and sape pulak yg nak ambil kn?boleh buat apa dengan arial tu?huhu..dahsyat sungguh org sekarang ni kan?macam2 perangai luar jangkaan je..cuba la buat keje yg berfaedah sikit..tak pasal2 aku nak dengar radio pon susah..entah kn bila pulak aku nak pergi aksesori kereta beli yg baru..jahanam btul pencurik ni..aku jumpa mahunya aku sekeh and sepuk banyak2 kali..padan muka!

hari ke 9 puasa


Munen Buddy,

Hari ni kat ofis sangat banyak keje yang perlu aku lakukan..mana taknye nak dekat raye ni ada je event..huhu..

Hari ni aku x berapa sihat sbb dr pagi tadi aku rase sakit kepala yg amat sangat..kawan aku cakap minum glukosa..hehe..rase cm baby lak..aku kena dapatkan rawatan doktor balik rasenye..mungkin sbb aku dah tak amalkan minum 3 liter air setiap hari..mana nak minum nye smpai banyak macam tu kalo sahor?Maunye aku muntah ijo..hehehe..

Entah la..aku tak tahu kenapa lately aku rase sangat teruja untuk membahagiakan orang2 yang aku sayang..demi kebahagiaan mereka bukan aku..inikah harga utk aku bayar setelah apa yg aku lakukan dahulu?

Aku belum bersedia untuk tinggalkan dunia dengan amalan yang sebegini...Tuhan,Bantulah hambaMu ini..bulan mulia ini lah bulan yg perlu aku usaha untk melipat gandakan amalan yg sangat sedikit ini..mlm ni mlm pertama jugak aku nak turun ke surau bawah rumah sewaku utk menunaikan solat terawih..harap hatiku di permudahkan...aminn..

-lara 090811-

Monolog Hati....


~You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life.There is no wealth but life.In life we all have an unspeakable secret, an irreversible regret, an unreachable dream and an unforgettable hurt.Life is a compromise of what your ego wants to do, what experience tells you to do, and what your nerves let you do.~

Bila aku teringat kisah lama


Hari ini hari minggu..hari aku tak bekerja..hari ni aku bnangun awal..tadi dalam perjalanan balik rumah parents aku asyik sngat berkhayal..dalam ngantuk2 aku teringat kisah2 dulu..kisah2 pahit dan kisah2 manis..orang2 yg pernah hadir dalam hidupku..orang2 yg pernah memberikan kebahagiaan dan kedukaan dalam hidupku..

aku tertanya2 di mana mereka semua?perlukah aku terus mengingati mereka?aku bosan bila ada yg bertanya..WHY?WHAT HAPPENED?it's life..we shud enjoy and leave in peace..dont bother wif what happened right?

aku cuma mendoakan yg terbaik buat mereka..biarlah yg dah berlalu terus berlalu dan merangkak meninggal kn kisah2 hidup ku yg lama berlalu..aku tidak perlu ianya berlari..cukup lah ianya perlahan2 meninggalkan segala2 nya..kerna aku manusia biasa yg pernah bahagia dengan kenagan2 dan mereka2 itu...

cube layan lagu ni..'tak bisa memiliki-samson'


Apakah yang engkau cari
Tak kau temukan di hatiku
Apakah yang engkau inginkan
Tak dapat lagi ku penuhi
Begitulah aku
Pahamilah aku

Apakah yang engkau cari
Tak kau temukan di hatiku
Apakah yang engkau inginkan
Tak dapat lagi ku penuhi
Begitulah aku
Pahamilah aku

Bila aku kena Flu..

hatchummmmmm!naaa...mase aku nk update blog ni pun aku sempat terbersin..adeh...sakit hidung and sakit mate bile kena flu ni..kt ofis lak sedang byak keje and banyak event nk kena conduct..adeh..pe pun aku kena makan antibiotik la skrang ni..kerap sangat aku kena flu and demam..huhu..

weekend ni aku kena conduct event lg..hopefullu suara 'emas' aku x lagi terjadi..hahahaha..

ok lah buddy..get back to work..see ya!!

Lagu rindu setengah mati..!!!

Hey buddy..aku kat ofis lagi ni..aku ade talk and meeting sampai pukul 7.30pm..tapi tetibe dalam sibuk2 aku terlintas lagu ni.infact kt tempat meja aku pun pasang lagu ni back to back..korang dengar la..lagu from kumpulan D massiv. Lirik lagu nye membuai2..muzik pun best..if layan sambil buat kerja tak sedar masa yg berlalu..so check it out!!! =)



Aku ingin engkau ada disini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

Reff:
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu
ku slalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu…
There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review