Pages

i was thinking..


thinking.... we get spat at and threatened, and we won't give up..... and I am truly elated with newfound joy and freedom of looking good on and off screen at all times...

hari yg memenatkan..


ri ni ari yg memenatkn..maybe smpai ke esok skali..sume ni gara2 me nak adakan kenduri doa selamat dan kenduri tahlil hujung minggu ni..sekejap2 me keluar dengan mama beli barang2..me ada lah wat pasang sikit barang kat ruang tamu..upah As untuk datang pasang kn..capek,dong!capek..heheheheh..

minggu yg sangat sibuk dan menguji kesabaran dan ketabahan me..minggu kehilangan yg menggamit kekuatan dalam diri me..namun kesibukan ini dapat menghilangkan kesedihan dalam hati ini..xpelah,me accepted!and on that's reason also la me buat kenduri ni..mudah2an segala yg hitam akan terus berlalu dan Tuhan membalas segala yg berlaku..

and u all nak tau wat?si cocot dah membuntingkan kucing betine depan umah me ni..tadi petang time me sapu2 sampah,me nampak kucing betine tu dah bunting..perut memboyot je..wah,advanced kn si bertuah tu?hahahahahah,gendeng si cocot ni tau..

orait,see again..

cocot yg berlagak bijak IT..


hye there...mata me dh ngantuk sangat2 ni..tp me ada story nak kongsi with you all about my lovely pet,cocot!baru kejap tadi time me siapkan 'baby novel' me after hang out wif kak zana, me biarkan je la lappy me sekejap and me pi minum air kt dapoq..tau2, bila me masuk bilik balik si cocot yg bertuah tu ngah dok layan screen dengan tekunnya..nanti me upload pic nakal die eh..huhuhuhu..

sekarang ni me perasan since me di landa macam2 dugaan, dia sangat suka menemani me tido kt tilam dalam bilik..pastu dia suke mengiau manja..suke die gesel2 kan badan nya yg montok tu kat badan kami semua..dah la hangat bercinta dengan kucing depan umah me tue..heheheheh..tak lama lagi me dapat lah cucu..hahhahaahah..berdebar2 nak menanti nya ni.. :P

orait,see ya again!

hari yg kelakar..


pagi tadi waktu masuk ofis,me bawak bekal yg mama masakkan untuk me..me letak kat pantry..pastu tahu apa yg terjadi?me masuk bilik me,me buat keje macam biasa sambil updated fb me and cafe me..sedap2 me surfing dengan 'babby lappy me yg berwall paper kn gedobok' pukul 11lebih tue,ofismate me datang ketuk pintu..she asked me 'sis,u letak bekal u katne?' me jawab lah kat pantry..she asked me again 'bekal sis warna apa?' me cakap lah warna biru putih.dan2 die terus pegang tangan me and minta maaf..me cakap la 'kenapa'? dengan muka bersalah yg amat sangat dia cakap 'sebenanrnya i termakan dh separuh bekal yg u bawak.i tak perasan bekal yg i bawak ada atas meja i'..terus me tergelak sambil tekan perut..me cakap 'ni mesti kes salah bekal and kelaparan yg tahap melampau kan?'..ofismate me tu dah merah muka tahan malu..me cakap 'xpelah..u habiskan bekal tu..masakan my mum the best in the world tau!dah rezeki u,bukan rezeki i..oklah tu..'hahahahaha..kelaka betul..alih2 me makan sushi lunch tadi..sedap gaks..dah lama me x makan sushi..erm,besh!

oklah,geng..me nak hang out dengan kak zana pegi times square jap..layan movie..see ya!

cocot yg nakal..!


geramnye me mlm ni tibe2 cocot sangat nakal?ada ke dia pegi nye tido dalam beg besar baju me dalam bilik tuet?me and family me siap jerit2 panggil name die kat luar rumah..ingatkan die kuar pi dating sbb sekarang ni selain nakal die tengah hangat bercinta ngan kucing betine depan rumah me tu..tp elok2 tengok dalam bilik and waktu me nak kemas2 baju untuk pergi esok die dok berlingkar atas baju2 me dalam beg tu..huhuhuhu..nakal!

semalam pulak bile me balik bawak makanan die yg kebetulan dah habis kelmarin,beria2 tak nak makan seabb me lambat balik..panggil2 tak nak datang pastu gesel2 bulu die yg kembang tu kaki mama..kunun nak mengadu..alih2 bila me cakap 'kunun la merajuk dengan mummy tu kan?ok,mummy tak nak jaga dia dah' dengan spontan terus duduk kt tempat makann die n makan dengan lahapnya..huhuhuh..

cocot,mummy sayang banget sama kamo!heheheh..

Sesungguhnya..


Lagu :Sesungguhnya
Artis : Ungu


Saat dunia berhenti berputar
Saat manusia tak sanggup lagi berharap
Ketika mentari tak sanggup lagi berjanji
Menyinari dunia yang tlah kau singgahi

Mampukah kau untuk berbagi
Tanpa hasrat ingin diberi
Di hadapan-Nya…
Di hadapan-Mu ya Allah…

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya

Mampukah kau untuk berbagi
Tanpa hasrat ingin diberi
Di hadapan-Nya
Di hadapan-Mu ya Allah

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya

The Power of Love..

0 comments

The Power of Love
Artist: Celine Dion


The whispers in the morning
Of lovers sleeping tight
Are rolling like thunder now
As I look in your eyes

I hold on to your body
And feel each move you make
Your voice is warm and tender
A love that I could not forsake

(first chorus)
’cause I am your lady
And you are my man
Whenever you reach for me
I’ll do all that I can

Lost is how I’m feeling lying in your arms
When the world outside’s too
Much to take
That all ends when I’m with you

Even though there may be times
It seems I’m far away
Never wonder where I am
’cause I am always by your side

(repeat first chorus)

(second chorus)
We’re heading for something
Somewhere I’ve never been
Sometimes I am frightened
But I’m ready to learn
Of the power of love

The sound of your heart beating
Made it clear
Suddenly the feeling that I can’t go on
Is light years away
There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review