Pages

Bile aku kate aku bosan

Hey buddy..jumpe lagi..nak tau ape entri baru ku kali ni?korang tafsirkan kn sndiri k..aku kt depan lappy..aku bukak facebook..aku bukak entri yg baru..tp aku rase bosan..aku tutup facebook balik..aku bukak lak email..aku tengok email..bosan jugak..pastu aku jadi sugul depan lappy..kenapa ye sejak kebelakangan ini hati aku kosong and sepi sangat2..even hari2 ku di penuhi dengan aktiviti dan mereka2 yg menyayangi ku?lepas tu aku bukak blog masakan..aku bukak entri baru2..tapi bosan jugak..sebab perut aku tak lapar and now its under diet planning..

Aku tutup lappy balik..aku bukak tv..aku tekan satu persatu cenel yg ade..semua rancangan membosankan..aku tengok beg dvd yg ade..aku selak satu persatu dvd yg ade dalam simpananku..semua cerita aku dah tengok..bosan jugak...last2 aku bukak lappy balik dan aku taip url blog aku..naaa...di sini aku luahkan semua kebosanan and aktiviti yg aku buat dari tadi..semua membosankan..itulah bila aku dapat mc 2 hari..adeh..bukan ke duduk diam macam ni membosankan?

aku terpandang kunci kereta yg tergantung tepi almari solek..aku nak pegi mane time2 gini?nak pegi shopping?erm,baru je shopping las week kot..takmo la asyik shopping..karang susut semua duit yg ade..so aku lupekan kunci tue..aku pandang tempat lain..aku tengok skrin lappy balik..aku tengok kt desktop..hah!folder novel buatan tangan ku..aku bukak novel 'bila rindu berbisik'..aku bukak page last 120..ayat terakhir..'aku menangis bersama hujan yg turun kala itu..'jap,aku nak sambung ape lak ni??huhuhu..kamon,idea..idea...ah,no idea!..so aku tutup balik folder yg ade...bosan!semua aku buat tak kena..haish!mate ku tetibe layu kena angin kipas..ni mesti sebab aku makan ubat selsema tadi..sooo??aku rase baik aku tido...

tata buddy..see you... =)

Cinta tak bersyarat


Antara lagu yg buat masa ini memberikan aku maknanya tersendiri..kita hanya perlu pasrah dan redha..air mata yg jatuh tiada kata yg luruh..ianya sangat bererti dan bermakna..renungkanlah..cinta x semestinya memiliki..suatu hari nanti kata2 nya amat bermakna..

Cinta Tak Bersyarat
Artist: Element


Tak ada sedikitpun sesalku
Tak bertahan dengan setiaku
Walau di akhir jalan
Ku harus melepaskan dirimu

Ternyata tak mampu kau melupa
Dalamnya cintaku yg hebat
Hingga ada alasan bagimu
Tuk tinggalkan setiamu

Demi nama cinta
Telah kupersembahkan hatiku hanya untukmu
Tlah kujaga kejujuran dalam setiap nafasku
Karna demi cinta
Telah kurelakan kecewaku atas ingkarmu
Sebab kumengerti cinta itu tak mesti memiliki

Andai saja bisa kau pahami
Layaknya arti kasih sejati
Karna cinta yg sungguh
Tiada akan pernah mungkin bersyarat

Ternyata tak mampu kau melupa
Dalamnya cintaku yg hebat


Kenapa eh?


Hai geng...lama benar aku rasa aku tak update kisah ku..bukan utk tatapan umum cuma sekadar memenuhi masa terluang..

Semalam mase aku balik rumah parents tiba2 dalam radio ada lagu Ku ingin kamu by Romance..Tiba2 aku syahdu sangat rase nye..xtau kenapa lagu itu menggamit segala yg pernah berlaku dalam hidupku..

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku
tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku


antara lirik2 kata yg ada dalam lagu itu...memberi kesan yg sangat mendalam..aku hanya manusia bisa..terkadang kenangan itu menyakitkan..ianya benar tidak dapat di lupuskan..derita dulu kini bahagia??benarkah itu hukum alam?selepas derita akan ada gembira?bila gembira akan ada duka?kitaran yg akan sentiasa berpusing dan berpusing?sebagai manusia kita hanya perlu redha dan redha...

InsyaAllah..

Waktu2 begini..lagu ni cukup berkesan utk ku..ianya memberi makna yg sgt mendalam...dan sgt bererti...

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Everytime you can make one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astraYou’re the only one that showed me
the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way

p/s : melangkah dan akan terus melangkah..

Baik-baik sayang


Lirik Baik-baik Sayang – Wali Band

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Chorus
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu


Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Ku perlu Kamu..


Artist : Ajai & Kris Dayanti

Saat ini
Ku cerita
Isi hati segala rahsia
Aku rindu
Aku perlu
Hati kamu terukir namaku

Aku tahu
Aku rindu
Aku perlu mengenali kamu
Biar masa bercerita
Kau takkan hilang aku sayang

Chorus :
Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
Disayangi…

Biar nyata
Aku setia
Janji cinta tentunya berbeda
Maafkan lah salah kita
Biar benci
Ku tetap di sisi

Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup….

Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
Disayangi…

Aku perlu
Aku rindu

Bila mata menuntut perhatian..

Hai all..time2 gini aku ngah keje..tp aku ngulor jap sbb mate neh gile menuntut perhatian..adeh..aku ngah update news komenwel kt interface..utk 2 weeks neh selepas keje siang di PJ aku sambung freelance kt astro..sambil2 uruskan bisnes..orang kate aku tamak smpai lupe kesihatan diri yg tak berapa nak baik neh..tp aku puas kot sbb aku dapat lupakan semua yg pahit yg pernah terjadi dlm hidupku..tidak akan ade lagi org yg akan memijak dan merendahkn diri ku lagi..cume smlm ade ke ptt ofismate aku takutkan aku...elok2 aku balik kol 3.30am terus aku drag to 5.00am..ngux tol dorang neh..

namun jauh di sudut hatiku ini aku merindui satu insan yg telah lame merajai hati dan hidupku..baby!!ibu rindukan baby..terlalu..!!

Tuhan,aku hanya berdoa dan mampu berdoa agar segala yg KAU tetap kan ini ade hikmah yg tersembunyi....amin..

okeh lah..time to get back to my work..see ya..!!

Its a shit day!!!


i dont know what happened but today me rase gile shit out of mud!!its all about wat??huhuhuhu...bosan!!bengang!penat!!

keinginan xkan berhenti dan menuntut usaha yg xkan ade titik noktahnya..

CINTA TERLARANG?


Howdy fren...this is song yg wat me really touching tengah2 malam neh...its truly make me sad right now...in one day if 'the thing' really happened me percaya this song will be d first song yg me dengar saban hari...Tuhan tolonglah...!!mengapa akan ada perpisahan bila ada kasih sayang?

ARTIST : THE VIRGIN

Kau kan slalu tersimpan di Hatiku
Meski ragamu tak dapat ku miliki
Jiwaku kan slalu bersamamu
Meski kau tercipta bukan untukku

Tuhan berikan aku hidup satu kali lagi
Hanya untuk bersamanya
Ku mencintainya sungguh mencintainya

Rasa ini sungguh tak wajar
Namun ku ingin tetap bersama dia
Untuk selamanya

Mengapa cinta ini terlarang
Saat ku yakini kaulah milikku
Mengapa cinta kita tak bisa bersatu
Saat ku yakin tak ada cinta selain dirimu

~aku akan terus menyayangi 150710 (1.49am) - Along~

nantok


ngah keje neh..tp me ngantok..heheh...ngulor jap update blog..mlm neh rase nk mkn sushi la...lama x mkn dh..hikhik...

pastu nak amik spek yg wat kat kak zana...spek baru!!nge nge...oklah mahal pon tp berbaloi sbb santek! =P

eh oklah nk sambung keje balik..kang ramai laks yg marah...keje neh ramai sangat laks yg nak jumpe..nasib la aku x show off... =)

daaa....mmuah utk korang!!

how a wonderful moment!!

artist : shahir (af8)
title : Kebahagiaan dalam perpisahan


Tak perlu ucapkan sepatah kata

Kerana lantang terbaca dari muka

Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa

Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi

Betulkan kesilapan perhubungan ini

Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan

Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan

Ku dah cukup menampung selautan

Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam

Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan

~kasih sayang utk mu selamanya 010410~

ku ingin kamu..


artiste : Romance

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

Cintailah Aku Sepenuh Hati


Title : cintailah aku sepenuh hati
Artiste: Ari Lasso

Di dalam hatimu
T’lah aku temukan
Arti kebahagian

Bersama dirimu
Aku merasa berarti

Sanggupkah dirimu
Untuk bertahan
Hingga waktu tak berjalan

Mencintaiku
Walau bintangku tak terang

Reff:
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini

Betapa hidupku takkan pernah sama
Bila kau tinggalkan ku
Tetaplah disini saling memiliki
Selama-lamanya

Back to Reff
Tiada arti semua bila kau pergi

Genggamlah tangganku dan peluklah diriku
Saatku jatuh nanti menangis sepi

Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Cintailah aku sepenuh hati
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Tiada arti semua bila kau pergi

kenapa perlu menangis lagi?


me benci!me benci sangat2!kenapa?kenapa perlu me di hina,di keji lagi?tidak puaskah selama ini me berendam air mata dan mengumpulkan kekuatan utk teruskan hidup ini?kenapa ketidak puasan hati melampau sehingga melibatkan orang tua yg tiada langsung kaitannya?kenapa?!!apa dosa mereka pada dia?!nyawa orang tua menjadi taruhan untuk sesuatu yang tidak puas di hati?puas kah sudah hati nya?



hati..
kau sabarlah..
kau teguhlah..
kau bangunlah..
biarkan tangisanmu itu meredakan kesedihanmu..
nyatakan pada semua yg kau kuat dan akan terus tabah..
hati..semangat mu perlu telus..
perlu terus mekar..
jangan biar ia luntur..
kelak kau akan terus di pijak..
hati..mengalah bukan bermakna kau kalah..
mengalah bererti kau bijak..
menepis perkara yg lebih buruk akan terjadi..
mengalah bererti kau kuat..
mengalah bererti kau mulia..
hati..
kuatkan semngatmu..
lenturkan amarahmu..
lupakan kesedihanmu..


~ku berserah..~120510:1.19pm

Selamat Hari Ibu..


hari ni hari ibu kn?me balik jumpa mama..me belikan baju unttuk dia tahun ni..me balik2 je all my family waiting for me utk 'santap' bersama-sama..mama masak banyak lauk sedap hari ni..semua favourite food anak2 dia..lepas makan,we all adik beradik semua wish kat mama dan cium tangan and pipi mama..then baru we all pass gift yg me beli and kad yg my sis beli kat mama..me boleh nampak air mata bergenang di mata mama..yang penting me tau yg me adik beradik terlalu sayangkan mama..me boleh kehilangan semuanya tetapi tidak family me lagi..mereka tetap berada bersama-sama dengan me saat-saat me di hina,di keji dan di tinggalkan sepi..

oklah all..me ada keje nak di lakukan ni..banyak benda yg nak di buat utk hidup yg semakin stabil..insyaAllah..no more crying..no more sad..

~amin..try hardest to b d ONE~

Jangan ada benci...syg..


Lirik/Tajuk Lagu: Jangan Ada Benci
Penyanyi: Casey

Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati

Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan

Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri

Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku

Di sudut hati

suara rindu.....


hye kwn2...bila rindu menjelma cinta di hati semakin kuat bukan?inilah suara rindu yg ada dalam hatiku saat dan tika ini..


artist : azad jamin
ost Cinta Balqis



Suatu yang indah
Ceritanya bermula semalam
Andainya dapat ku rasa selamanya

Tetapi ku takut tidak mungkin dapat kumiliki
Walaupun kau hadir hanya dalam mimpi

Ku teruskan hidup
Hari demi hari pun berlalu
Seksa dan derita ku tanggung sendiri

Apa yang tinggal hanyalah
doaku padamu Tuhan
Pasrahku hanya kamu yang menentukan

Pun tak pernah ku sesalkan
Kecewa datang dan pergi
Tinggalku sendiri

Ditakdirkan aku syukur selalu
Sesungguhnya aku tahu
Temanku hanyalah aku

Semoga suatu hari nanti
Dapat ku temui
Penawar dukaku yang berdarah duka
Pabila bertemu pasti aku suarakan rindu
Laguku untukmu buat selamanya

kembali ke ASTRO..!

kwn2...lama tak jumpe u all kan?heheheh,sorry yerp..me lately bz gilak...and for information u all sume me dah kembali kerja kt ASTRO..hhehehe..alhamdulillah,rezeki me kembali kt sana...hikmah untuk segala derita yg terjadi..insyaAllah..

travel jauh..tp xpelah susah2 dulu kan?kak zana ajak stay together dgn dia..me dh plan pun macam tue..tgoklah..me nak settlekn beli brg2 sikit dulu untuk bilik dan rumah..me kembali duduk menyewa kt luar nie..hehehehehe..cut cost travel kot.. =)

ok lah..me nak hang out dgn kwn2...see ya next time..tata....mmmmmmmuahhhhh!!

Hello ~dedicated for someone~

Artiste: Lionel Richie
I’ve been alone with you inside my mind
And in my dreams I’ve kissed your lips a thousand times
I sometimes see you pass outside my door
Hello, is it me you’re looking for?

I can see it in your eyes
I can see it in your smile
You’re all I’ve ever wanted, (and) my arms are open wide
‘Cause you know just what to say
And you know just what to do
And I want to tell you so much, I love you …

I long to see the sunlight in your hair
And tell you time and time again how much I care
Sometimes I feel my heart will overflow
Hello, I’ve just got to let you know

‘Cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely, or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven’t got a clue
But let me start by saying, I love you …

Hello, is it me you’re looking for?
‘Cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven’t got a clue
But let me start by saying … I love you

secebis ilham..

Kehidupan ini umpama peperiksaan...diberi soalan untuk dijawab...diberi pilihan jawapan untuk panduan...diberi masa untuk penilaian...diberi keputusan berdasarkan jawapan yang dilakarkan...lulus atau cemerlang kita sendiri yang menentukan...

i was thinking..


thinking.... we get spat at and threatened, and we won't give up..... and I am truly elated with newfound joy and freedom of looking good on and off screen at all times...

hari yg memenatkan..


ri ni ari yg memenatkn..maybe smpai ke esok skali..sume ni gara2 me nak adakan kenduri doa selamat dan kenduri tahlil hujung minggu ni..sekejap2 me keluar dengan mama beli barang2..me ada lah wat pasang sikit barang kat ruang tamu..upah As untuk datang pasang kn..capek,dong!capek..heheheheh..

minggu yg sangat sibuk dan menguji kesabaran dan ketabahan me..minggu kehilangan yg menggamit kekuatan dalam diri me..namun kesibukan ini dapat menghilangkan kesedihan dalam hati ini..xpelah,me accepted!and on that's reason also la me buat kenduri ni..mudah2an segala yg hitam akan terus berlalu dan Tuhan membalas segala yg berlaku..

and u all nak tau wat?si cocot dah membuntingkan kucing betine depan umah me ni..tadi petang time me sapu2 sampah,me nampak kucing betine tu dah bunting..perut memboyot je..wah,advanced kn si bertuah tu?hahahahahah,gendeng si cocot ni tau..

orait,see again..

cocot yg berlagak bijak IT..


hye there...mata me dh ngantuk sangat2 ni..tp me ada story nak kongsi with you all about my lovely pet,cocot!baru kejap tadi time me siapkan 'baby novel' me after hang out wif kak zana, me biarkan je la lappy me sekejap and me pi minum air kt dapoq..tau2, bila me masuk bilik balik si cocot yg bertuah tu ngah dok layan screen dengan tekunnya..nanti me upload pic nakal die eh..huhuhuhu..

sekarang ni me perasan since me di landa macam2 dugaan, dia sangat suka menemani me tido kt tilam dalam bilik..pastu dia suke mengiau manja..suke die gesel2 kan badan nya yg montok tu kat badan kami semua..dah la hangat bercinta dengan kucing depan umah me tue..heheheheh..tak lama lagi me dapat lah cucu..hahhahaahah..berdebar2 nak menanti nya ni.. :P

orait,see ya again!

hari yg kelakar..


pagi tadi waktu masuk ofis,me bawak bekal yg mama masakkan untuk me..me letak kat pantry..pastu tahu apa yg terjadi?me masuk bilik me,me buat keje macam biasa sambil updated fb me and cafe me..sedap2 me surfing dengan 'babby lappy me yg berwall paper kn gedobok' pukul 11lebih tue,ofismate me datang ketuk pintu..she asked me 'sis,u letak bekal u katne?' me jawab lah kat pantry..she asked me again 'bekal sis warna apa?' me cakap lah warna biru putih.dan2 die terus pegang tangan me and minta maaf..me cakap la 'kenapa'? dengan muka bersalah yg amat sangat dia cakap 'sebenanrnya i termakan dh separuh bekal yg u bawak.i tak perasan bekal yg i bawak ada atas meja i'..terus me tergelak sambil tekan perut..me cakap 'ni mesti kes salah bekal and kelaparan yg tahap melampau kan?'..ofismate me tu dah merah muka tahan malu..me cakap 'xpelah..u habiskan bekal tu..masakan my mum the best in the world tau!dah rezeki u,bukan rezeki i..oklah tu..'hahahahaha..kelaka betul..alih2 me makan sushi lunch tadi..sedap gaks..dah lama me x makan sushi..erm,besh!

oklah,geng..me nak hang out dengan kak zana pegi times square jap..layan movie..see ya!

cocot yg nakal..!


geramnye me mlm ni tibe2 cocot sangat nakal?ada ke dia pegi nye tido dalam beg besar baju me dalam bilik tuet?me and family me siap jerit2 panggil name die kat luar rumah..ingatkan die kuar pi dating sbb sekarang ni selain nakal die tengah hangat bercinta ngan kucing betine depan rumah me tu..tp elok2 tengok dalam bilik and waktu me nak kemas2 baju untuk pergi esok die dok berlingkar atas baju2 me dalam beg tu..huhuhuhu..nakal!

semalam pulak bile me balik bawak makanan die yg kebetulan dah habis kelmarin,beria2 tak nak makan seabb me lambat balik..panggil2 tak nak datang pastu gesel2 bulu die yg kembang tu kaki mama..kunun nak mengadu..alih2 bila me cakap 'kunun la merajuk dengan mummy tu kan?ok,mummy tak nak jaga dia dah' dengan spontan terus duduk kt tempat makann die n makan dengan lahapnya..huhuhuh..

cocot,mummy sayang banget sama kamo!heheheh..

Sesungguhnya..


Lagu :Sesungguhnya
Artis : Ungu


Saat dunia berhenti berputar
Saat manusia tak sanggup lagi berharap
Ketika mentari tak sanggup lagi berjanji
Menyinari dunia yang tlah kau singgahi

Mampukah kau untuk berbagi
Tanpa hasrat ingin diberi
Di hadapan-Nya…
Di hadapan-Mu ya Allah…

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya

Mampukah kau untuk berbagi
Tanpa hasrat ingin diberi
Di hadapan-Nya
Di hadapan-Mu ya Allah

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya

The Power of Love..

0 comments

The Power of Love
Artist: Celine Dion


The whispers in the morning
Of lovers sleeping tight
Are rolling like thunder now
As I look in your eyes

I hold on to your body
And feel each move you make
Your voice is warm and tender
A love that I could not forsake

(first chorus)
’cause I am your lady
And you are my man
Whenever you reach for me
I’ll do all that I can

Lost is how I’m feeling lying in your arms
When the world outside’s too
Much to take
That all ends when I’m with you

Even though there may be times
It seems I’m far away
Never wonder where I am
’cause I am always by your side

(repeat first chorus)

(second chorus)
We’re heading for something
Somewhere I’ve never been
Sometimes I am frightened
But I’m ready to learn
Of the power of love

The sound of your heart beating
Made it clear
Suddenly the feeling that I can’t go on
Is light years away

antara 2 pilihan..

2 comments
hye there..ape ye yang kita nak buat jika kita dapat dua tawaran kerja yg berbeza dari segi bidang dan tempat?coz me dapat dua offer..tapi berbeza pulak bidang dan kejauhan tempat nye..everage gaji same..huhuh..

me kena fikirkan keadaan my sis yg still not recover yet..tempat keje now ok tapi gaji below than two offers that i've been have..confirmly,i need to grab that oppurtunity right?lagipun,banyak benda yg me kena selesaikan this year..a lots..!

All By Myself..

0 comments

All by Myself
Artist: Celine Dion


When I was young
I never needed anyone
And making love was just for fun
Those days are gone
Livin’ alone
I think of all the friends I’ve known
When I dial the telephone
Nobody’s home

All by myself
Don’t wanna be
All by myself
Anymore

Hard to be sure
Sometimes I feel so insecure
And loves so distant and obscure
Remains the cure

All by myself
Don’t wanna be
All by myself
Anymore
All by myself
Don’t wanna live
All by myself
Anymore

When I was young
I never needed anyone
Making love was just for fun
Those days are gone

All by myself
Don’t wanna be
All by myself
Anymore
All by myself
Don’t wanna live
Oh
Don’t wanna live
By myself, by myself
Anymore
By myself
Anymore
Oh
All by myself
Don’t wanna live
I never, never, never
Needed anyone

ilham di tengah malam..

0 comments


Semalam aku mengenal cinta..kelmarin aku mengenal erti rindu..esoknya aku dalam kebahagiaan..dan hari ini aku dalam kekecewaan..

sedih..

6 comments

hye all..me sedih sangat2 ri nie..sumthing was happend to my sister again..!she's under depression again..me and my family now rase sedih sangat2..dont know why every year akan jadi macam ni..me penat and me xtau why me kena face it lagi benda nie..dulu me dapat sokongan dari sumone..but now?me nak menangis pun me kena menangis belakang my parents..me tak nak dorang bertambah sedih lagi..dorang dah banyak menderita..tapi me bukan kuat seperti yang di sangka..seperti pada zahir yg me tunjukkan..me sendiri tertekan..me sendiri ada masalah sendiri yg perlu di selesaikan sebelum di hina lagi..

me out of mood nak buat keje me kat ofis nie..datang ofis pun dengan mata bengkak sbb tak cukup tido semalaman jaga my sis dan menangis..erm,only one..hope GOD will giving me kekuatan dan ketabahan yg tiada tandingannya..

C.I.N.T.A

0 comments

'CINTA',
Cinta memang indah,
Cinta bagi semangat,
Cinta mewujudkan jiwa yang kuat dan tabah,
Cinta membuatkan kemarau setahun hilang sehari,
Cinta turunkan hujan di gurun yang kegersangan,
Cinta membuatkan yang patah tumbuh kembali,
Cinta menemukan yang hilang,
Cinta mudah di lafaz tapi sukar di mengerti,
Cinta itu panas bagi yang dingin dan dingin bagi yang panas,
Cinta penwar di kala terluka,
Cinta sejati sukar di cari,
Cinta abadi bawa ke mati,
Cinta juga hiasan duniawi,
Cinta tiada pengakhiran...

kata-kata..

0 comments

Dalam hidup kita ni,bila terjadinya satu musibah atau dugaan,jangan sesekali anggap andalah yang paling malang sekali.Tapi fikirkanlah masih ramai lagi orang yang lebih malang dari anda.Apa yang kita miliki hari ini adalah bersifat sementara dan satu hari nanti kita akan pulangkan semula semuanya pada yang berhak.Hargai dan syukuri apa yang kita miliki hari ini dan biarkan lah ia pergi jika itu telah di takdirkan...

Ku mohon...

0 comments

Artist: Sheila Majid

Setiap hari kumohon
Agar Kau sentiasa
Memberiku ketenangan dalam hati... kekuatan
Menempuh segala dugaan yang mencabar ini
Pasti punya ertinya
Engkau beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dengan tenang

Dengan merasa kesyukuran
Ku doa Kau selalu
Mengawasai gerak-geriku
Berkatilah ku penuh rahmat dari Mu

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Oh Tuhan ku berserah segalanya kepadamu
Agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu

Ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar
Hancur berderailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku
Melalui semua itu... Ooh...
Kuatkanlah
Cekalkanlah diriku

Curahkanlah nikmat Mu pada hidupku

Derita Merindu..its mean to me..

0 comments

Tajuk/Lirik Lagu: Derita Merindu
Artis/Penyanyi: Ahli Fiqir


(Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

*dedicated for sumone..5tahun bukan satu jangka masa yang sekejap..setelah semua yang terjadi ianya bukan juga mudah untuk di lupakan..sedangkan untuk hubungan ku yg gagal baru-baru ini juga banyak mengajar ku tentang erti hidup..rindu..bukan mudah untuk di lunaskan..bukan hanya kata-kata dan belaian..ianya takkan dapat memadamkan kelukaan,kepahitan dan kesepian ku selama ini..semuanya telah berakhir..*

puisi di kala sepi dan sakit..

0 comments

hye there..nak story mase hari sunday yg lepas..petang tu me pergi tanjung harapan..alone..saje untuk merelease kn tension yg ade..tetibe me teringat bait2 puisi dalam cerita Sepi..pastu me gabung kan dengan idea yg tetibe boleh datang dalam otak me dat time..sentap jugak la..

Bulan jangan biar siang,
Biar alam kelam,
Biar la ia sepi..
Ku bangun..dia masih di sana..
Ku jaga dia masih begitu..
ku terlena dia masih menghina..
Hati, Sabarlah melawan nya..
Detik itu akan tiba..
There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review