Pages

Bile aku kate aku bosan

Hey buddy..jumpe lagi..nak tau ape entri baru ku kali ni?korang tafsirkan kn sndiri k..aku kt depan lappy..aku bukak facebook..aku bukak entri yg baru..tp aku rase bosan..aku tutup facebook balik..aku bukak lak email..aku tengok email..bosan jugak..pastu aku jadi sugul depan lappy..kenapa ye sejak kebelakangan ini hati aku kosong and sepi sangat2..even hari2 ku di penuhi dengan aktiviti dan mereka2 yg menyayangi ku?lepas tu aku bukak blog masakan..aku bukak entri baru2..tapi bosan jugak..sebab perut aku tak lapar and now its under diet planning..

Aku tutup lappy balik..aku bukak tv..aku tekan satu persatu cenel yg ade..semua rancangan membosankan..aku tengok beg dvd yg ade..aku selak satu persatu dvd yg ade dalam simpananku..semua cerita aku dah tengok..bosan jugak...last2 aku bukak lappy balik dan aku taip url blog aku..naaa...di sini aku luahkan semua kebosanan and aktiviti yg aku buat dari tadi..semua membosankan..itulah bila aku dapat mc 2 hari..adeh..bukan ke duduk diam macam ni membosankan?

aku terpandang kunci kereta yg tergantung tepi almari solek..aku nak pegi mane time2 gini?nak pegi shopping?erm,baru je shopping las week kot..takmo la asyik shopping..karang susut semua duit yg ade..so aku lupekan kunci tue..aku pandang tempat lain..aku tengok skrin lappy balik..aku tengok kt desktop..hah!folder novel buatan tangan ku..aku bukak novel 'bila rindu berbisik'..aku bukak page last 120..ayat terakhir..'aku menangis bersama hujan yg turun kala itu..'jap,aku nak sambung ape lak ni??huhuhu..kamon,idea..idea...ah,no idea!..so aku tutup balik folder yg ade...bosan!semua aku buat tak kena..haish!mate ku tetibe layu kena angin kipas..ni mesti sebab aku makan ubat selsema tadi..sooo??aku rase baik aku tido...

tata buddy..see you... =)

Cinta tak bersyarat


Antara lagu yg buat masa ini memberikan aku maknanya tersendiri..kita hanya perlu pasrah dan redha..air mata yg jatuh tiada kata yg luruh..ianya sangat bererti dan bermakna..renungkanlah..cinta x semestinya memiliki..suatu hari nanti kata2 nya amat bermakna..

Cinta Tak Bersyarat
Artist: Element


Tak ada sedikitpun sesalku
Tak bertahan dengan setiaku
Walau di akhir jalan
Ku harus melepaskan dirimu

Ternyata tak mampu kau melupa
Dalamnya cintaku yg hebat
Hingga ada alasan bagimu
Tuk tinggalkan setiamu

Demi nama cinta
Telah kupersembahkan hatiku hanya untukmu
Tlah kujaga kejujuran dalam setiap nafasku
Karna demi cinta
Telah kurelakan kecewaku atas ingkarmu
Sebab kumengerti cinta itu tak mesti memiliki

Andai saja bisa kau pahami
Layaknya arti kasih sejati
Karna cinta yg sungguh
Tiada akan pernah mungkin bersyarat

Ternyata tak mampu kau melupa
Dalamnya cintaku yg hebat


Kenapa eh?


Hai geng...lama benar aku rasa aku tak update kisah ku..bukan utk tatapan umum cuma sekadar memenuhi masa terluang..

Semalam mase aku balik rumah parents tiba2 dalam radio ada lagu Ku ingin kamu by Romance..Tiba2 aku syahdu sangat rase nye..xtau kenapa lagu itu menggamit segala yg pernah berlaku dalam hidupku..

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku
tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku


antara lirik2 kata yg ada dalam lagu itu...memberi kesan yg sangat mendalam..aku hanya manusia bisa..terkadang kenangan itu menyakitkan..ianya benar tidak dapat di lupuskan..derita dulu kini bahagia??benarkah itu hukum alam?selepas derita akan ada gembira?bila gembira akan ada duka?kitaran yg akan sentiasa berpusing dan berpusing?sebagai manusia kita hanya perlu redha dan redha...
There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review