Pages

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2013

2 comments
Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya..
Hari untuk kita bersuka ria..
Minta mak kuih sepotong..
saya mahu makan kerna perut kosong...

lalalalalala...eh macam tu kan lirik lagu raya tu?muehehe ku bantaii..lantakkk!Baru hari ni nak hapdet belog..orang dah beraya rumah terbuka baru aku nak ucap selamat hari raya kan?Ok takpe..redah je..maaflah sebab lepas minggu pertama raya tu aku terus jadi cam onngila kena ke hulu ke hilir sebab mesin baru sampai kan..so ada sedikit kekalutan di situ..agak bz..Raya tahun ni mama beraya sakan..dia awal2 lagi dah minta aku cuti lebih lama dari tahun lepas..baik mama..for yuu..

Sehari sebelum raya kitorang konvoi dua buah kereta ke Lenggong,Perak..Rumah Pak Usu,adik papa. Kitorang ke sana tahun ni..terbalik kan?abang melawat adik..papa cakap redah je..papa nak rasa suasana beraya di kampung..wahhhh gitu!yelah selama bertahun2 raya di bandar je..mana nak rasa..nampak batu bata saja..jammed jangan cakap lah..tersangat lah jem..kitorang sampai kat lenggong dalam pukul 11malam..dah penat sangat..berbuka kat RNR simpang pulai kalau tak silap..tapi seronok sebab rata-rata orang ramai memang berbuka kat situ..so dah macam camping..even masing2 duduk atas rumput je..best!

Pagi raya tu lepas bermaaf maafan kitorang sempat layan buah manggis..kebetulan rumah pak usu ku ada pokok manggis..so memang pagi tu kitorang bersarapan dengan buah manggis sampai kenyang..lemang,ketupat,rendang semua tolak ke tepi..jual mahal la kekunun nye..lepas tu kitorang konvoi 3 buah kereta pulak ke Baling,Kedah..Ikut jalan dalam..so faham2 memang jalan berbengkang bengkok..aku dah start mual2 even aku yang drive..so ku tahan..let's jalan terus..macam biasa dah nama pun beraya kan..sampai rumah orang kena lah makan lagi...makan dan makan...dijamu pula dessert (gitu!) buah durian..sebab rumah makcik tu ada dusun durian pulak kan..so haruslah aku menggila..dah nama pun buah favourite kan?kikiki..dah kenyang,kitorang patah balik ke Lenggong..rehat2..malam tu kitoang semua masak2 untuk plan esok mandi air terjun..aku lupa nak snap!cantik tempat tu..Lata apa entah nama waterfall tu..raya2 pergi mandi air terjun?haha layan kan je!

Lepas mandi manda tu kitorang ke Taiping pulak...ha kau...lepas mandi kau kena drive pulak so kau bayangkan lah mata dah jadi macam mana..soooo sleeeeepy weii..tersengguk2 macam burung belatuk..Pun jammed yg amat!sampai umah pak long pun dah malam..aku ingat nak bawak family ke Night Safari..sebab dah dekat sangat dengan rumah pak long kan...tapi memasing jual mahal sebab kepenatan..so pelawaan aku hanya dipandang sepi...cett!orang nak belanja pun tak mahu kennn...hahahaa xpe selamatt...(harus kena lempang sebab xikhlas!: P)tu tipu..ikhlas la..so kitorang stay semalaman..kat situ masing2 gigih men 'nyenap' gambar msg2 yang kepenatan..

Lepas tu jalan2 kat bandar taiping singgah rumah kawan2 mama dan papa..makan beraya dan makan lagi..itulah sampai hari terakhir aku cuti..penat memangs angat penat..tapi enjoy sangat2..lupa segala kisah2 sedih..Yeay dan now feel fresh!bukan peel fresh ok..

Oklah, itu je cerita raya ku tahun ni..yang penting kami semua sangat seronok!agagaga..Jom layan gambar sat..gambaq syok sendiri katenye..hahahaha..Selamat hari raya kawan-kawan..Maafkan salah silap kalau ada terkasar bahasa yang mengguriskan perasaan ok..Dah,nak pergi memenuhi jemputan rumah terbuka kawan-kawan dulu..daaaaaa...




There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review