Pages

My Baby a.k.a chomel

Hey Dude!Jumpa lagi...hehehe...aku excited ni..nak story pasal my baby...entry lepas kan kok telah di beritahu??hehehhe...
.
ni la my baby a.k.a chomel

Aku ambil baby pada 04 Dec 2011 kat Kampung Malaysia Tambahan,Sg Besi. Terima kasih kepada En Haiqhal and isteri..mula2 dalam petfinder.com aku choose kitten lain..bila sampai kat rumah mereka aku terus fall in love (cehhh...) dengan baby ni..terus aku pilih dia dan terpaksa (bukan kehendak kerana ketidakmampuan aku untuk menjaga adik beradiknya yang lain) memisahkannya dengan adik beradiknya..


Dalam kereta sangat bising sebab baby ni adalah kucing betine. Tapi dia sangat aktif...la ni dia dah sangat kuat makan..aku terhibur dengan keletahnya...semuanya sebab aku perlukan pengganti cocot( in heaven now)..

Namun sekarang ni aku nak tanya kat korang satu soalan..Patut ke or tak patut Baby 'neutered'?sebab nowadays kerap benar aku melihat kezaliman kucing-kucing jalanan ni..dan sebab lain aku takut kalau baby ada anak2 nanti aku tak mampu nak bela. Bila aku bagi pada orang lain, boleh ke dia menjaga anak-anaknya yang lain sepertimana aku menjaga baby?seperti kita maklum (wahhhhh gituuuuu..) kucing akan beranak dengan banyak dalam satu-satu masa..plss....Patut or Tidak??




Kurus punya pasal..

Hey Dude!Entri kali ni aku nak cerita pasal kurus..waaaaaa kurus okehhh...(even aku bukan lah size big mom or Giant lagikk kannn..)

Dari 'London Pengurusan Berat Badan' sehinggalah ke minuman 'Hidup Daun', 'SD11', teh orang kampung sehinggalah macam2 minuman untuk kuruskan badan aku minum..hanya semata-mata nak dapatkan balik berat badan aku 49kg to 52 kg dengan ketinggian 159cm..(comey x aku??) hehehe...itu dulu..tapi sekarang ni aku rase sedihhh..even aku bkanlah kategori debab melampau..(cehh...ada hati lagi masuk lif tekan sendiri tu..)tu sume gara2...........(g perenggan yg bawah k...iklan jap..)





Last week aku bukak beg yang aku simpan dalm bilik stor...Baju BB T..waktu zaman pinggang kerengga saloma ok..hehe...aku pakai and try fit balik tau ape yang jadi?terjadi lah isu buah pear yang agak ketara...huhuhuhu...

Tak boleh jadi ni..dengan langkah drastik aku terus skip bfast,skip lunch and aku hanya sentuh nasi waktu makan petang..itu pun sebab aku nak cover perut yang sangat lah ketara laparnya...last2 korang tau apa yang jadi?sobbsss...aku pengsan kat ofis and kesian tanganku lebam..sangat ketara...

Akhirnya aku nekad hanya mendisiplinkan diri aku dan cuba menghalang makanan ringan dari masuk dalam perutku dan amalkan makanan diet yang telah membelanjakan beribu2 duit aku..sobbss(seksaaaaaaa gile!) Now, aku rase I'll be ok..(waahhh!)hehehhe...nanti aku bagitahu pencapaian aku ye kawan2..doa2kan lah aku...

orait time to balik jumpe my cuttest kitten..sian die sesekor kat umah..entri selepas ni aku share cite pasal my baby pulak ok...seee yaa...!mmuahhh...

Kitten vs cocot


Hey dude!Jumpa lagi...sorry dah lama tak update..sibuk sangat siapkan dateline untuk novel terbaru..'my first baby' come out dah..the next generation will be ready soon..hari ni aku taknak cerita sangat personal life aku cuma nak share ngan korang yg lately aku asyik teringat dan termimpikan cocot..aku cit cat dengan someone yang aku kenali di laman sesawang yang ada iklan kan tentang pet like kitten,rabbit and dog..he was informed(or maybe aku terasa dia memberikan lebih kepada nasihat) supaya aku tak perlu give up bila aku kehilangan kucing..sebab dia kata kemungkina kucing tu lost just for a few months..dia cakap dia lost kucing yang dia pet almost 1 years something..pernah hilang sampai 6 months baru jumpa..Should I??

I'm just thinking that cocot was died even it's hurt to say that..huhu..but i hope weekend ni aku boleh dapat a new one..dah make appoinment dengan someone kat Sg Besi..excited and cannot wait to see him!lalala..

oklah dude...nanti bila aku dapat kitten baru tu aku uploas pic kat sini and FB ya?heheheh....see dehh.. =))
There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review