Pages

What Should I do..Should I not...?

0 comments

Benar...bila kita ada pilihan kita akan rasa sangat tak selesa.WHY?Sebab kita hanyalah manusia yang sangat lemah..bila ada pilihan pasti akan ada sesuatu yang di lepaskan untuk mendapatkan apa yang di inginkan.Tapi benarkah pilihan yang di pilih itu adalah pilihan yang terbaik untuk diri kita?What say you...?

Dalam pada aku dalam kekeliruan ini aku di sarankan untuk menunaikan Solat Istikharah. Aku harap niat dan tujuan ini betul.Maka aku menggunakan internet untuk mencari makna sebenar solat tersebut.Adakah pilihan yang perlu ku lakukan itu perlu ku minta petunjuk dari Allah atau ianya adalah tuntutan perasaan dan nafsu yang kita semua tahu ianya adalah mainan syaitan. Huraian Solat Istikharah boleh di baca di sini..

Aku insan lemah yang mohon petunjuk MU..




Selamat Menyambut Kemerdekaan ke 55

0 comments


~lara 30/08/2012~

Tilam Baru Memei

2 comments
memei ade tilam baru..pinky lagi okehhh =P



memei sekarrang takkan tido selagi tilam pinky die tak di bentangkan


tido siang buta pon atas pinky...huhuhuhu



okeh tilam ni di buat oleh Izyahya . Thanks babe. Kerja i pulak lah nak mengusung tilam dia ke sana ke mari.Bertuah betul la kannnnn....

~lara -30/08/2012

Testing

0 comments

STRESSED!

0 comments
assalamualaikum...tau kenapa aku stressed?tahu kenapa?meh nak habaq mai..HUrmm...sebenarnye kann..sebenarnye kannn....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Aku stressed sebab tak dapat nak EDIT picture dalam blog jadi besar..terus tak jadik nak publish..huhuhu..ade sesape yang pakar tak?hehe

Memei bad Mood!

0 comments



Aku tak tau kenapa buah hatiku si memei semalam bad mood.Panggil makan pun tak mahu.Hurmmmm,tengoklah perangai dia...sebenarnya dia bersidai atas balkoni.Adik2 dia tengah makan kat bawah..tapi dia buat 'Donnnoooo' je.






~lara, 150812~

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012

0 comments




Biskut Milo Tabur

4 comments
korang pernah makan tak?tak pernah?makan apa?'Biskut Milo Tabur' la...ok meh mak Jah nak bagi resepi nya...mana tahu korang nak try untuk berbuka puasa kannn.. (bajet macam resepi hotel taraf 5 bintang kan)..haha dulikk!
Bahan-bahan yang korang perlu ada :

Biskut Hup Seng (nak tukar biskut lain pun takpe.Tapi biarkan biskut jagung la)

Milo Serbuk eh ke Serbuk Milo?mana2 je la




Bekas Tupperware..tak semestinya kena jenaama Tupperware okeh..harap maklum

spoon aka sudu.

Gula Pasir..bukan pasir! =P



Memula korang kena ambil beberapa keping ikut sukahati korang nak makan banyak mana pun.Letak dalam bekas tadi.Untuk memudahkan korang tgumbuk sebenarnya letak je biskut tu dalam plastik bersih pastu korang bunjutkan plastik tu dan korang boleh tumbuk je pakai tangan dari luar..'keronyok2' kan plastik tu macam korang lepaskan geram pada buah ati korang ke..boss korang ke...hehehhee...wopps!ok lepas tu korang dah agak2 sederhana halus tu korang tuangkan dalam bekas.Ambil sudu dan cedok Milo ikut suka jugak berapa banyak yang korang nak letak.Pastu ambil 1 teh gula (amaran,jangan ambil banyak gula tak baik untuk kesihatan) pastu gaulkan lagi..gaul sampai sebati.Lepas puas hati korang boleh bawak bekas yang dah gaul sebati tu duduk depan TV pastu......makan la!apelagi...tadaaaaaaa...............................



senang kacang gileee kan!cuba lah... =P

~lara 100812 - 8.27pm~

Kelam..

0 comments
I dont know how to express myself right now.Damn...damn it!Oh Tuhan..Kau tahu apa yang ada di dalam hatiku..perasaan ini tidak mampu ku bendung..Cekalkan langkah ku..mengapa banyak benar onak dan duri nya walau aku punya segala?


~070812~

Tuhan,jagakan dia..

0 comments
Artist : Motif Band

Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku
Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Kredit to Lirik.Lagu net

I really love them so much!

2 comments
Hey guys!Aku nak share pasal memei dan adik-adik2 baru dia..adik2?No, I don't think so!(cehh,gile berlagak seh)..haha..Korang mesti dah tahu pasal memei keguguran kan?Gugur ke?Ye la..aku rasa gugur lah..dah nak panggil ape kan?Anak-anak memei lahir tak cukup bulan dan memei kehilangan kesemuanya sekali..huhu..taknak lah cerita pasal tu..sure nanti aku rase bersalah sangat-sangat..sobss..(ini betul ye..bukan main2!)kah kah gile saiko ayat aku..wooppps,aku dah melalut..back to the story..the moment been touched my heart---memei menyusukan adik-adik baru dia!ceteh,celat & cekot..mesti ade yang kate tak glamer nye nama kucing kau Jah..hak hak pedulik hape aku..suke hati aku la nak kasi nama apa pon..aku je yang tahu makna di sebalik nama mereka tu..(maafkan saya.. =P)

Okeh hari tu,aku lepaskan la si bebudak kekenit tu keluar dari cage macam biasa..biasa lah masa memula dulu si memei agak anti dengan dorang..maklumlh sejak aku adopted dia dari tuan lama dia memang takde kawan dalam rumah tu..owh ade..si tompok..tu pon half way..sampai tompok MIA sekarang ni..that moment pon buat aku rasa sangat bersalah..yelahh,salah aku tau tak!Aku tak berhenti agar si Tompok masih hidup sekarang ni dan dalam keadaan yang selesa..Berbalik cerita mamei dan dak kekenit tu.aku tak tahu dorang bergolek-golek tu tanda dorang bermain or bergado..tapi aku sampai dengau la suara si ceteh tu mengeoww..main kot eh?hehe..maafkan saya...But a few days ni aku dapat rasakan kelainan pada memei..dia dah mula menunjukkan sikap-sikap feminin..betul!korang mesti tak caye kan?percaya lah cakap aku..tak tipu...(haha gila saiko aku ni.beria nak bagi orang percaya padahal entah ade entah tidak orang yang bace lagi blog ni..kah kah)

Okeh melalut lagi...da,cerita nya macam ni..satu malam tu lepas aku lepaskan bebudak tu kat balkoni aku gi mandi dan megemas rumah macam biasa..tapi aku tak dengr pon suara bebudak tu dengan suara memei..diam je..aku saspen gak..mustahil la dorang akan jatuh ke bawah..tak mungkin..sebab aku dah jadikan balkoni tu bak penjara pudu untuk anak-anak bulusku..pastu bila aku usha je line (tak hengat ayat jalanan ni..opss maafkan saya..), korang tahu apa yang aku nampak?korang tengok gambar-gambar kat bawah ni..


celat yang merajuk

cekot : benci betul aku dengan ceth ni..bolot sorang jek!

celat : bila si teh ni nak sudah ni kot?
cekot : ntahnye,menyampah pulak aku dengan die ni

i want too!

aku tak tahu ape yang mereka borakkan (kui2)

the moment that touched my heart!really..

aku rase kan..ceteh ni memang pelahap la oangnye..sebab die jantan..yang lain betine..aku hagak la..tengok cara die jilat mulut die..

mummy syg memei tauu..akhirnya memei boleh terima kehadiran adik-adik baru dia..sobss(kesat air mata)

ni sebenarnye masa si cekot dok sondol memei. Tapi aku malas nak naikkan kat atas tu...maafkan saya...hahahha..oppps!






Aku rasa sangat terhibur dengn anak-anak bulusku..sekarang ni aku yakin bila kesedihan melanda hidupku,aku mampu menangani nya dengan melihat karenah dorang..seriously,aku tak boleh nak describe perasaan itu..Hanya mereka yang memahami nya akan setuju dengan kata-kataku.Percayalah,bila kau menjaga mereka dengan baik mereka pasti akan mendoakan kebahagiaan untuk korang...And now I don't care whatever comes into my life no matter good or not because I know they always have to pray for me.That's it.. =)

~lara 020812~
There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review