Pages

antara 2 pilihan..

2 comments
hye there..ape ye yang kita nak buat jika kita dapat dua tawaran kerja yg berbeza dari segi bidang dan tempat?coz me dapat dua offer..tapi berbeza pulak bidang dan kejauhan tempat nye..everage gaji same..huhuh..

me kena fikirkan keadaan my sis yg still not recover yet..tempat keje now ok tapi gaji below than two offers that i've been have..confirmly,i need to grab that oppurtunity right?lagipun,banyak benda yg me kena selesaikan this year..a lots..!

All By Myself..

0 comments

All by Myself
Artist: Celine Dion


When I was young
I never needed anyone
And making love was just for fun
Those days are gone
Livin’ alone
I think of all the friends I’ve known
When I dial the telephone
Nobody’s home

All by myself
Don’t wanna be
All by myself
Anymore

Hard to be sure
Sometimes I feel so insecure
And loves so distant and obscure
Remains the cure

All by myself
Don’t wanna be
All by myself
Anymore
All by myself
Don’t wanna live
All by myself
Anymore

When I was young
I never needed anyone
Making love was just for fun
Those days are gone

All by myself
Don’t wanna be
All by myself
Anymore
All by myself
Don’t wanna live
Oh
Don’t wanna live
By myself, by myself
Anymore
By myself
Anymore
Oh
All by myself
Don’t wanna live
I never, never, never
Needed anyone

ilham di tengah malam..

0 comments


Semalam aku mengenal cinta..kelmarin aku mengenal erti rindu..esoknya aku dalam kebahagiaan..dan hari ini aku dalam kekecewaan..

sedih..

6 comments

hye all..me sedih sangat2 ri nie..sumthing was happend to my sister again..!she's under depression again..me and my family now rase sedih sangat2..dont know why every year akan jadi macam ni..me penat and me xtau why me kena face it lagi benda nie..dulu me dapat sokongan dari sumone..but now?me nak menangis pun me kena menangis belakang my parents..me tak nak dorang bertambah sedih lagi..dorang dah banyak menderita..tapi me bukan kuat seperti yang di sangka..seperti pada zahir yg me tunjukkan..me sendiri tertekan..me sendiri ada masalah sendiri yg perlu di selesaikan sebelum di hina lagi..

me out of mood nak buat keje me kat ofis nie..datang ofis pun dengan mata bengkak sbb tak cukup tido semalaman jaga my sis dan menangis..erm,only one..hope GOD will giving me kekuatan dan ketabahan yg tiada tandingannya..

C.I.N.T.A

0 comments

'CINTA',
Cinta memang indah,
Cinta bagi semangat,
Cinta mewujudkan jiwa yang kuat dan tabah,
Cinta membuatkan kemarau setahun hilang sehari,
Cinta turunkan hujan di gurun yang kegersangan,
Cinta membuatkan yang patah tumbuh kembali,
Cinta menemukan yang hilang,
Cinta mudah di lafaz tapi sukar di mengerti,
Cinta itu panas bagi yang dingin dan dingin bagi yang panas,
Cinta penwar di kala terluka,
Cinta sejati sukar di cari,
Cinta abadi bawa ke mati,
Cinta juga hiasan duniawi,
Cinta tiada pengakhiran...

kata-kata..

0 comments

Dalam hidup kita ni,bila terjadinya satu musibah atau dugaan,jangan sesekali anggap andalah yang paling malang sekali.Tapi fikirkanlah masih ramai lagi orang yang lebih malang dari anda.Apa yang kita miliki hari ini adalah bersifat sementara dan satu hari nanti kita akan pulangkan semula semuanya pada yang berhak.Hargai dan syukuri apa yang kita miliki hari ini dan biarkan lah ia pergi jika itu telah di takdirkan...

Ku mohon...

0 comments

Artist: Sheila Majid

Setiap hari kumohon
Agar Kau sentiasa
Memberiku ketenangan dalam hati... kekuatan
Menempuh segala dugaan yang mencabar ini
Pasti punya ertinya
Engkau beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dengan tenang

Dengan merasa kesyukuran
Ku doa Kau selalu
Mengawasai gerak-geriku
Berkatilah ku penuh rahmat dari Mu

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Oh Tuhan ku berserah segalanya kepadamu
Agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu

Ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar
Hancur berderailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku
Melalui semua itu... Ooh...
Kuatkanlah
Cekalkanlah diriku

Curahkanlah nikmat Mu pada hidupku

Derita Merindu..its mean to me..

0 comments

Tajuk/Lirik Lagu: Derita Merindu
Artis/Penyanyi: Ahli Fiqir


(Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

*dedicated for sumone..5tahun bukan satu jangka masa yang sekejap..setelah semua yang terjadi ianya bukan juga mudah untuk di lupakan..sedangkan untuk hubungan ku yg gagal baru-baru ini juga banyak mengajar ku tentang erti hidup..rindu..bukan mudah untuk di lunaskan..bukan hanya kata-kata dan belaian..ianya takkan dapat memadamkan kelukaan,kepahitan dan kesepian ku selama ini..semuanya telah berakhir..*

puisi di kala sepi dan sakit..

0 comments

hye there..nak story mase hari sunday yg lepas..petang tu me pergi tanjung harapan..alone..saje untuk merelease kn tension yg ade..tetibe me teringat bait2 puisi dalam cerita Sepi..pastu me gabung kan dengan idea yg tetibe boleh datang dalam otak me dat time..sentap jugak la..

Bulan jangan biar siang,
Biar alam kelam,
Biar la ia sepi..
Ku bangun..dia masih di sana..
Ku jaga dia masih begitu..
ku terlena dia masih menghina..
Hati, Sabarlah melawan nya..
Detik itu akan tiba..
There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review