Pages

Kembali Bersiaran!

0 comments
Assalamualaikum....

Hai Korang!Bajet retis..macam ada sesapa lak yang rindu aku kan?

Lalang panjang bebeno dah dalam blog ni sekarang.Bukan malas tapi aku rasa macam habit untuk update belog ni memakan masa yang agak lama..semangat macam hilang..ada rasa yang tak kena..aku suka cakap sorang2 tapi aku rasa dalam blog ni memang betul2 aku sorang2 bercakap agaknya..Seperti mana aku selalu membebel sensorng kat twitter..kat ig..takde sape pun menemani diri ini..tu lah membuatkan aku rasa...ah malas!

Tapi hari ni kerja aku tersangat lah kurang..So bila kurang kerja tak seperti sebelum2 ni tu yang kerja aku melawat blog2 yang sebelum ni selalu aku layan setiap pagi..tapi jalan punye jalan boleh pulak khatam dah..so takde blog lagi aku nak baca mengisi masa lapang ku...cewah!

Maka dengan terpaksanya,aku terpaksa jugak lah mengupdate blog sendiri..melayan perasaaan seketika..Nak bebel ape erk?Oh life?

Life aku setakat ni alhamdulillah..cuma selalu sangat aku terfikirkan alangkah indahnya andai masa itu lebih dari 24jam kan?Bukak mata gi ofis..kat ofis buat design smbil buat kerja2 ofis..balik ofis pergi production..sampai tengah malam..sampai rumah kadang2 melayan jugak kerja2 tengok bill tengok order..Hurm..penah mama cakap..agaknya kan PM kat Malaysia ni dah umumkan tak hari tanpa kerja sedunia?
Ok faham...mama perli makan dalam...belum papa lagi...OMG

Bukan la..bukan aku taknak balik..tapi tak sempat..kalau ada masa pun sekejapan sangat aku rasa..baik tak payah balik..baik aku ambil masa betul2 plan cuti hjg minggu tu sabtu ahad aku off handphone..kan lagi best..
mama : ah,alasan yang selalu diberi.Mama bosan dah..

kui2.,mak aku ni..bosan sungguh haih dia dengan alasan anak die ni..adoi mama..baiklah this weekend I'll be back!Gituhhhh...

Anak2 bulus?Ok adik beradik yg 3 ekor tu aku hantar balik rumah mama..haha tinggal #QueenOfMemei yang ada kat rumah tu..Sejak bila eh?Oh sejak hari raya tu..bengang gila mama sebab aku exportt bebudak 3 ekor yang tersangatlah hyperact tu kat klang..kui2..bukan apa..aku kan dah pindah rumah landed sekarang ni..Yes memang la lagi mudah sebab boleh lepas kan deme. Tapi aku tak suka peel dorang yang akan tunjuk protes bila aku kurung tak bagi keluar..Habis satu rumah..mentang2 la rumah landed..so senang je keluar ikut tingkap..kalau dulu rumah Apartment gerun jugak la kan dorang nak terjun2 bagai atau menyelinap ni..itupun sebenarnya pernah gak dorang jatuh dari tingkat 3..WALAUPUN aku siap pasang kawad hijau tu..acaner?So rumah bawah ni lagi lah dorang akan tunjuk keberanian tahap dewa dorang tu..GERAM!dah la balik rumah penat2 kan..so untuk menyelesaikan masalah kita letak kat klang..hah nak keluar keluar sangat la..kalau tak kena piat telinga ngan adik2 aku tu...keh keh keh..kadang2 kena ajar deme di train oleh tuan baru..baru behave sikit..haha

Apa lagi nak bebel?Ok rumah baru?Best..sebab aku tak payah susah angkut air dari bawah kalau air takde..fuh!merana sebab kena angkut air tahu...hilang keayuan aku tau..pastu dapat la laman aku sendiri..so untuk yang gila mendeko rumah ni..kalau dulu mana la ada ruangan nak deko2 laman ni kan?huhu..cet bajet macam 'Suprise!' by Eric Leong kan?ala,takdelah kreatif sangat macam dia laaaaaaa....

Hah,ok lah..itu aje yang di bebelkan untuk kali ni..In Shaa Allah nanti aku sambung lagi erk..


~ Lara 110914 ~




There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review