Pages

ku ingin kamu..


artiste : Romance

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

Cintailah Aku Sepenuh Hati


Title : cintailah aku sepenuh hati
Artiste: Ari Lasso

Di dalam hatimu
T’lah aku temukan
Arti kebahagian

Bersama dirimu
Aku merasa berarti

Sanggupkah dirimu
Untuk bertahan
Hingga waktu tak berjalan

Mencintaiku
Walau bintangku tak terang

Reff:
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini

Betapa hidupku takkan pernah sama
Bila kau tinggalkan ku
Tetaplah disini saling memiliki
Selama-lamanya

Back to Reff
Tiada arti semua bila kau pergi

Genggamlah tangganku dan peluklah diriku
Saatku jatuh nanti menangis sepi

Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Cintailah aku sepenuh hati
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Tiada arti semua bila kau pergi

kenapa perlu menangis lagi?


me benci!me benci sangat2!kenapa?kenapa perlu me di hina,di keji lagi?tidak puaskah selama ini me berendam air mata dan mengumpulkan kekuatan utk teruskan hidup ini?kenapa ketidak puasan hati melampau sehingga melibatkan orang tua yg tiada langsung kaitannya?kenapa?!!apa dosa mereka pada dia?!nyawa orang tua menjadi taruhan untuk sesuatu yang tidak puas di hati?puas kah sudah hati nya?



hati..
kau sabarlah..
kau teguhlah..
kau bangunlah..
biarkan tangisanmu itu meredakan kesedihanmu..
nyatakan pada semua yg kau kuat dan akan terus tabah..
hati..semangat mu perlu telus..
perlu terus mekar..
jangan biar ia luntur..
kelak kau akan terus di pijak..
hati..mengalah bukan bermakna kau kalah..
mengalah bererti kau bijak..
menepis perkara yg lebih buruk akan terjadi..
mengalah bererti kau kuat..
mengalah bererti kau mulia..
hati..
kuatkan semngatmu..
lenturkan amarahmu..
lupakan kesedihanmu..


~ku berserah..~120510:1.19pm

Selamat Hari Ibu..


hari ni hari ibu kn?me balik jumpa mama..me belikan baju unttuk dia tahun ni..me balik2 je all my family waiting for me utk 'santap' bersama-sama..mama masak banyak lauk sedap hari ni..semua favourite food anak2 dia..lepas makan,we all adik beradik semua wish kat mama dan cium tangan and pipi mama..then baru we all pass gift yg me beli and kad yg my sis beli kat mama..me boleh nampak air mata bergenang di mata mama..yang penting me tau yg me adik beradik terlalu sayangkan mama..me boleh kehilangan semuanya tetapi tidak family me lagi..mereka tetap berada bersama-sama dengan me saat-saat me di hina,di keji dan di tinggalkan sepi..

oklah all..me ada keje nak di lakukan ni..banyak benda yg nak di buat utk hidup yg semakin stabil..insyaAllah..no more crying..no more sad..

~amin..try hardest to b d ONE~
There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review