Pages

Caramel Sedap

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....eh eh assalamualaikum kawan-kawan...kali ni aku nak cerita pasal resepi pulak kali ni.Yang pasti bukan resepi untuk bagi anak-anak bulus makan tau!cirit birit deme makan..jangannn..moh aku nak bagi resepi caramel sedap yang paling sempoiiii sangat.senang dan cepat.Korang tak perlu pukul teloq dan tak payah susah-susah menyingsing lengan kat dapur untuk membuatnya.Yang penting juga kalau korang memang bukan kaki buat kuih dan kalau buat kuih tu manjang hangus,manjang tak habis sampai masuk bulan ke5 pon still kuih tu ada lagi dalam gerobok dan dalam peti ais (ni tanda kau memang tak reti buat kuih weii..so hentikanlah...).kui2..tapi dalam masa yang sama kome nak buat suprise kekononnya pada mereka-mereka yang korang sayang..hah ni resepi yang patut korang cuba dan korang layan...

Bahan-bahan nya adalah :


Susu UHT Full Cream


Gula Pasir bukan pasir mahupon jam pasir...PANGGG!lawak bodoh..sorry..hehe



Cara-cara membuat nya :

- Didihkan 700ml Susu UHT..

- Panaskan 3-4sudu gula pasir untk jdkan gula hangus 

- tuang gula hangus ke dlm bekas

- Masukkan 1pek Instant Caramel 

- Sebatikan..tutup api..angkat dan tuang ke dlm bekas yg dh di isi dgn gula hangus td



- Sejukkan 2-3jam (dlm peti ais) 



- Terbalikkan bekas berisi caramel td dan sedia untk dihidangkan.







Dan Hasilnyaaaaaaa.....


Caramel Sedap!! Eh memang sedap tau..Percayelah...sebab aku bukanlah seorang yang tahu buat kuih. untuk mereka yang tak tahu instant produk la yang boleh mnyelamatkan korang kn?hehe..ni aje lah aku makan sebab nak diet kannn..DIET katanya..hohhh!kalau korang nak kurangkan manis boleh lah kurangkan gul hangus tu buat 2 sudu je..

Ok mesti ade yang tanya mana nak dapatkan tepung caramel instant tersebut kan?ok ni jawapannya...sila tanyakan pertanyaan anda pada page ni Tepung Caramel Instant. Ok selamat mencuba!



mummy : Ah,poyolah kamu memei...hohhh!



~Lara 04/10/12~

3 comments:

Xane Neor Dzanagroups™ said...

lucu jer baca entry cik adik kiter nih..apapon thanks sbb sudi oder my Instant Products yer..hope dpt membantu ;)

pada kwn2 yg nak try surprise kan yg tersyg dgn masakkan boleh skodeng my blog or my page or my fb..thanks 8)

Xane Neor Dzanagroups™ said...
This comment has been removed by the author.
Lara sushi said...

hehehe..ye2 silekan bershopping bebanyak ye kawan-kawan.. =)

There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review