Pages

Kisah Kucing Adoption-Speedmart

Hai kawan-kawan..Semalam aku sedih sangat..Betul,aku memang sangat sedih semalam..Macam ni ceritanya. Ofis aku memang dekat dengan Speedmart. Ingat lagi kisah Cik Teh yang aku selalu bagi makan?Kalau tak ingat sila belek yang lepas2 ye.. =P Sudahnya aku malas nak link post tu..maafkan saya..

Semenjak dua menjak ni makin banyak kucing-kucing jalanan yang datang makan depan ofis.Sebab setiap hari memang aku akan letakkan makanan dan air bersih depan ofis untuk kucing-kucing kat sini. Dalam ramai-ramai tu ada 3 ekor yang jadi pengunjung setia untuk datang makan depan ofis aku ni. Nak bela memang aku tidak berkemampuan lagi sekarang ni.Lagipon budak-budak bulus kat rumah tu menuntut perhatian dan penjagaan yang begitu telus dari ku sekarang ni.Ok back to the story. Antara 3 ekor yang selalu datang tu ada sekor yang ku panggil 'kucing speedmart'. Ok gambar korang boleh refer kat bawah ni.


Kucing Speedmart adalah kucing yang ber label 'A'

Cantik kan?cantik bulu dia kan?Aku syak dia kucing bertuan sebelum ni.Tapi di buang atas sebab-sebab yang tertentu. Inilah kucing-kucing yang setia datang di depan ofis kalau dorang nak makan termasuk cik Teh..Kucing A aku panggil kucing speedmart sebab dia sangat di sayangi oleh budak-budak speedmart kat sini. Lepas makan depan ofis,dia akan berlenggang kangkung masuk speedmart sampai duduk atas kaunter..Boleh?budak-budak speedmart pon takde rase nak menghalau semua.Sampaikan customer yang datang dah kenal benar dengan kucing A ni..

Ketiadaan kucing A ni aku perasan dah tak datang makan depan ofis dekat seminggu jugak. Aku tanya budak-budak speedmart ada tak dia datang.Dorang pon tak tahu. Ok,aku rasa dia pergi berjalan-jalan. Dan aku biarkan aje lah. Sampai lah aku di beritahu pagi semalam oleh office mate aku. Ikuti perbualan aku dengan office mate aku (serious ye..) :

Friend : Babe, you know what?
Aku : Ye what?
Friend : Kucing speedmart mati kena langgar...
Aku : Hah,kau biar betul?Serius?-sambil aku terkejut dan badan mula menggigil.
Friend : Yelah,semalam aku balik aku nampak bangkai dia tengah jalan belakang ofis kita ni. 

Terus aku menangis.Hilang mood aku terus pagi tu.Betul jauh kat sudut hati aku terasa sangat kesedihan tu.Aku selalu bercakap dengan kucing tu.Dia tak pernah buat hal macam poo pee sesuka hati depan office.Bila aku lambat bagi makan dia hanya duduk je depan pintu.Bila nampak muka aku terus dia mengiau,mengesel-gesel kat kaki.Dan habit dia yang paling aku suka,lepas makan dia akan pandang dan mengiau.Macam ucapkan terima kasih.Sweet kan?Sobsss...tapi aku dah tak dapat nak merasai semua tu lagi..Sedihkan?Aku betul-betul sedih...Sedih yang teramat sangat walau dia bukan lah kucing peliharaan aku di rumah.Bukan memei,bukan ceteh,bukan celat dan bukan cekot..tapi aku tetap merasai kesedihan itu..Sebab dia selalu di depan mata setiap hari tapi kini aku tidak boleh lagi melihat aksi-aksi manjanya..

Mummy doakan moga kau tenang di alam sana sayang..RIP sayang..

P/S : Kalau korang berminat untuk adopt Kucing B dan C boleh PM saya ye..Thanks korang..


~lara-21/09/12,06.52pm~

4 comments:

Izzy said...

Ni ke kucing yang you risau haritu? Alamak dah arwah dah? Sedihnya.. RIP kucing speedmart :(

Lara sushi said...

aah babe..yang ni lah..sedih sangat..tak dapat dah tengok dia..selalunya lepas dia makan yang B dan C menyusul.. =(

tapi ari ni nampak yang B dan C je..huhu

Aujinz said...

aaaa...aaaa... sedeyh..

Lara sushi said...

aujinz : kannnnnnnnnnn...huhuhu dah tak nampak dah kelibat dieee..uwaaaaa

There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review