Pages

Finally - Bersunat!

Di suatu malam yang dingin...cehh agak poyos di situ!!






Dalam Klinik yang menjadi pilihan di hati ialah Klinik Haiwan & Surgeri Taman Equine. Sangat best dan aku sangat berpuas hati dengan layanan dan servis yang di berikan.Haha,bukan promot ok sebab doktor2 dan misi kat situ tak tahu pon blog aku ni.Dorang tak baca pon..kekeke..Ok pakej bersunat memei hanya RM100 bersama free hospitalization 3 days.Ok tak?Ok kan?tapi kalau kucing korang tak vaksin lagi lain lah harganya.

Ok sebenarnya aku dah terlambat nak bawak memei pergi spayed!ye aku tahu aku yang salah.sobss..tapi seminggu yang aku di serang demam panas itu memei menjadi sangat tidak keruan dan makin melampau 'kemiangan' nya.Satu rumah dengar suara dia saja.Makan tak mahu,tido tak mahu,minum tak mahu.Huhuhu..Aku sedih sangat2.Dahlah keadaan diri masa tu melimitkan emosi dan keupayaan...PANGGG!!(penampo untuk menyedarkan diri hakikat jangan nak sastera sangat boleh?)hehehe..ok back to the story..Akhirnya aku nekad dalam keadaan apa sekalipon aku akan bawak dia pergi bersunat jugak..eh molej tak ayat sunat tu?ermm..ok aku tukar...spayed!hehehe.. =P..so bila aku dah call and menyiasatt...(wahhh,gile!)aku memilih klinik yang di maksudkan di atas.Doktor2 dan misi nye memang gojes2 belaka..hehhe..

Ok memei dimasukkan dalam ward pada hari Khamis.Jumaat di 'operasi' kan.Sepatutnya Ahad aku dah boleh ambil tapi di sebabkan kenduri adik teruna ku,terpaksa lah aku ambil memei hari Isnin esok nye.

Cuba tengok ceteh.Konon gagah perkasa dari rumah tapi bila jumpa doktor dia lah juara yang paling takut..ok budak2 bertiga tu aku bawak sekali masa aku datang nak ambil memei untuk vaksin,deworm and deflea.

Ni cekot yang memang agak nakal and sekepala dengan ceteh.Tapi bila sampai klinik dorang jugak lah yang 'slow' dengan doktor..ehek ehek..


Ni celat..kui2 muka dia macam comel je cenggitu kan?hahahahhaa..opps!

Ok,ni malam pertama memei kat rumah..dia agak blur dan masih mamai rasanya.Cuba tengok cekot dan ceteh kat balkoni tu..terjenguk-jenguk macam tengok makhluk asing yang gondol perut.sian memei sebab masa memula sampai aku bagi dorang bersua muka.Si cekot dan celat boleh meng 'hinns' 'hinnns' kat memei..yelah mungkin sebab dah 4 hari tak jumpa kan..bau memei lak bau ubat..mahunye tidak rasa pelik?


ni la dia jahitan yang ada pada memei..kiut je kan perut dia..cam comel...hehehhe.. =P


Psst...korang nak tau apa yang di pandangnya si cekot dan si ceteh ni?tu hahhh...sila scroll kat bawah..mase ni dorang dah siap dah..tinggal nak hangkut balik je...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Tadaaaaaaaaaaaaaaaa!si comel yang ada dalam klinik..yang kat atas ni sebenanrnya kaki dia ade 3 je..sian kann...tapi bulus die gebuss sesangat...


Ni pon sama..Aku panggil dia cik gebus..dah la putih...kalau korang perasan mata dia pakai 2 contact lense yang berbeza warna..heheh...unik dan comel!

Ok ape pon aku sangat bersyukur akhirnya memei selamat di sunat kan tanpa ade sebarang masalah..dan aku masih tak dapat nak lupakan sampai bebila perasaan pertama kali aku tinggalkan memei selama 4 hari kat klinik tu dan bila dia keluar sambil di dukung oleh doktor depan pintu ada satu tangisan dan pilu melanda diri ku..sobbbss...sesape yang gila dan menyayangi dengan kucing pasti dapat tahu perasaan yang aku maksudkan......alhamdulillah...

Welcome memei to the 'matured' zone..ekekekek... =P

~lara 13/09/2012-08.32pm~

7 comments:

Sharz said...

yeay dah sunat!!

okay la RM100 kire murahla dengan duduk 3hari kat klinik.. =)

Lara sushi said...

kan kan...sangat murah rasenye kan..tapi kalau tak vaksin and tak deworm lagi harga lain sebab doktor akan vaksin and deworm dia dulu.. =) sila lah pergi..pastu bagitahu mummy baby kirim salam yep..hihi

Iz Yahya said...

Tak tahan la ayat you, tangisan pilu melanda diriku. Amboi. Puitis sangat. Hahaha.

RM100 untuk 3 hari is SUPER MURAH ok!!! Dah la minah tu on heat. Bagus!

Lara sushi said...

haha babe...tu yg kena lempang tu..hehe..

kannn?sangat murah tau...well,services supe duper best..dah lah gojes baik lak tu..eh mesra alam lagi tau.. =P

KittyWorld said...

eh, KW punya klinik panel tu.. hahaha, sesuka hati nk declare klinik panel..:P KW pun slalu g klinik Dr Zul tu.. baik kan orgnya.. hehe

Lara sushi said...

hehehehehe...ala klinik panel kite jugak...#eh hahaha tetibe je.. =P..aah baik ornagnya..misi dia pon best..haha misi katenye.. =)

Anonymous said...

I'm not an expert when it comes to this. Didn't even know this was possible. Useful read, appreciate your posting this.

There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review