Pages

I really love them so much!

Hey guys!Aku nak share pasal memei dan adik-adik2 baru dia..adik2?No, I don't think so!(cehh,gile berlagak seh)..haha..Korang mesti dah tahu pasal memei keguguran kan?Gugur ke?Ye la..aku rasa gugur lah..dah nak panggil ape kan?Anak-anak memei lahir tak cukup bulan dan memei kehilangan kesemuanya sekali..huhu..taknak lah cerita pasal tu..sure nanti aku rase bersalah sangat-sangat..sobss..(ini betul ye..bukan main2!)kah kah gile saiko ayat aku..wooppps,aku dah melalut..back to the story..the moment been touched my heart---memei menyusukan adik-adik baru dia!ceteh,celat & cekot..mesti ade yang kate tak glamer nye nama kucing kau Jah..hak hak pedulik hape aku..suke hati aku la nak kasi nama apa pon..aku je yang tahu makna di sebalik nama mereka tu..(maafkan saya.. =P)

Okeh hari tu,aku lepaskan la si bebudak kekenit tu keluar dari cage macam biasa..biasa lah masa memula dulu si memei agak anti dengan dorang..maklumlh sejak aku adopted dia dari tuan lama dia memang takde kawan dalam rumah tu..owh ade..si tompok..tu pon half way..sampai tompok MIA sekarang ni..that moment pon buat aku rasa sangat bersalah..yelahh,salah aku tau tak!Aku tak berhenti agar si Tompok masih hidup sekarang ni dan dalam keadaan yang selesa..Berbalik cerita mamei dan dak kekenit tu.aku tak tahu dorang bergolek-golek tu tanda dorang bermain or bergado..tapi aku sampai dengau la suara si ceteh tu mengeoww..main kot eh?hehe..maafkan saya...But a few days ni aku dapat rasakan kelainan pada memei..dia dah mula menunjukkan sikap-sikap feminin..betul!korang mesti tak caye kan?percaya lah cakap aku..tak tipu...(haha gila saiko aku ni.beria nak bagi orang percaya padahal entah ade entah tidak orang yang bace lagi blog ni..kah kah)

Okeh melalut lagi...da,cerita nya macam ni..satu malam tu lepas aku lepaskan bebudak tu kat balkoni aku gi mandi dan megemas rumah macam biasa..tapi aku tak dengr pon suara bebudak tu dengan suara memei..diam je..aku saspen gak..mustahil la dorang akan jatuh ke bawah..tak mungkin..sebab aku dah jadikan balkoni tu bak penjara pudu untuk anak-anak bulusku..pastu bila aku usha je line (tak hengat ayat jalanan ni..opss maafkan saya..), korang tahu apa yang aku nampak?korang tengok gambar-gambar kat bawah ni..


celat yang merajuk

cekot : benci betul aku dengan ceth ni..bolot sorang jek!

celat : bila si teh ni nak sudah ni kot?
cekot : ntahnye,menyampah pulak aku dengan die ni

i want too!

aku tak tahu ape yang mereka borakkan (kui2)

the moment that touched my heart!really..

aku rase kan..ceteh ni memang pelahap la oangnye..sebab die jantan..yang lain betine..aku hagak la..tengok cara die jilat mulut die..

mummy syg memei tauu..akhirnya memei boleh terima kehadiran adik-adik baru dia..sobss(kesat air mata)

ni sebenarnye masa si cekot dok sondol memei. Tapi aku malas nak naikkan kat atas tu...maafkan saya...hahahha..oppps!






Aku rasa sangat terhibur dengn anak-anak bulusku..sekarang ni aku yakin bila kesedihan melanda hidupku,aku mampu menangani nya dengan melihat karenah dorang..seriously,aku tak boleh nak describe perasaan itu..Hanya mereka yang memahami nya akan setuju dengan kata-kataku.Percayalah,bila kau menjaga mereka dengan baik mereka pasti akan mendoakan kebahagiaan untuk korang...And now I don't care whatever comes into my life no matter good or not because I know they always have to pray for me.That's it.. =)

~lara 020812~

2 comments:

Izzy said...

kesian gila baca kisah Meimei si ibu muda. Nasib baik ada anak angkat. Kalau tidak mesti bengkak tetek dia sbb susu banyak :(

Lara sushi said...

ala..baru perasan komen ni..maaf..hehe..aah,nasib baik..segalanya kebetulan..lepas kehilangan dapat pengganti.. =)

There was an error in this gadget
 

aku,kucing,dia dan kamu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review